Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 27 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 9 d.

Parametrai

OG:
1.088
FG:
1.018
ABV:
9.3 %
IBU:
259
EBC:
44
IBU/OG:
2.93
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Red X salyklas 30.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sorachi Ace (Japan) 14.3 65 60
Sorachi Ace (Japan) 14.3 35 60
Sorachi Ace (Japan) 14.3 45 10
Sorachi Ace (Japan) 14.3 55 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M27 Belgian Ale 5.0 80

Pastabos

Salinimas:
~68-66°C - 135 min. + 6g CaSO4
~10 litrų mentalo pavirinimas - 20 min.
--> 80˚C
Išviso 180 min.
pH ~ 5,2

Pirmokas: G = 1,096 V = 5,8 l
Antrokas: G = 1,056 V = 4,5 l
Trečiokas: G = 1,032 V = 4,3 l

Prieš verdant: G = 1,078 V = 13,0 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~21°C

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Spalio 14 d.
    Ar esi kada viręs vien tik iš Red X? Nevienareišmiškai vertinamas jis...
  • Dainius

    2014 m. Spalio 15 d.
    Taigi va, išviriau. Galima pamaišyt su lengvesniais salyklais, vienas toks gana intensyvus.
    O ką apie jį rašo?
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 15 d.
    Ko tik nerašo:) Gamintojas teigia, kad puikus salyklas net naudojamas vienas, kai kurie kolegos ir pusės naudoti nebenusiteikę. Šiaip gana ryškus ir nori dominuoti virš apynio - ar nesusipjaus? Bet pabrandintas turėtų sugulti.
  • AntaKalnietis

    2014 m. Spalio 16 d.
    Būtent - pabrandinus susigulės ir net gražiai susigulės. Tik brandinti reikės ilgai - ne mažiau 3 mėnesiū. Bet šiaip tas Red X - bent jau mano nuomone tai nieko ypatingo.
Prisijungę aludariai