Receptas / Rusnės pusryčiai
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 23 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 26 d.
Parametrai
OG:
1.078
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
7.7 %
|
|
IBU:
67
|
|
EBC:
81
|
|
IBU/OG:
0.86
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Halcyon Pale Ale | 6.0 | 3.500 | 70.0 | |
Avižiniai dribsniai | 3.0 | 1.000 | 20.0 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.250 | 5.0 | |
Crystal (Thomas Fawcett & Sons LTD) | 150.1 | 0.200 | 4.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.050 | 1.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fuggle (U.K.) | 4.1 | 100 | 60 | |
Senų ąžuolinių viskio statinių drožlės | 0.0 | 20 | 0 | |
120 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 6.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
~58-64°C - 240 min. + 5g NaHCO3
~9 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 72˚C - 15 min.
Išviso 300 min.
pH ~ 5,5
Prieš verdant: G = 1,070 V = 13,0 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~22°C
Roasted Black salyklą mirkiau atskirai ~60°C + 3g CaCO3
Nukošiau, paviriau su misa ir likus 5 min. supyliau puodan, o salyklą tekint.
Avižinius dribsnius prieš salinant paviriau apie 10 min.
Apyniai beveik poros metų senumo, parudavę.
Mielės rehidratuotos, poros pakopų ~750 ml starteris.
~58-64°C - 240 min. + 5g NaHCO3
~9 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 72˚C - 15 min.
Išviso 300 min.
pH ~ 5,5
Prieš verdant: G = 1,070 V = 13,0 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~22°C
Roasted Black salyklą mirkiau atskirai ~60°C + 3g CaCO3
Nukošiau, paviriau su misa ir likus 5 min. supyliau puodan, o salyklą tekint.
Avižinius dribsnius prieš salinant paviriau apie 10 min.
Apyniai beveik poros metų senumo, parudavę.
Mielės rehidratuotos, poros pakopų ~750 ml starteris.