Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 23 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 26 d.

Parametrai

OG:
1.078
FG:
1.020
ABV:
7.7 %
IBU:
67
EBC:
81
IBU/OG:
0.86
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 3.500
Avižiniai dribsniai 3.0 1.000
Skrudinti miežiai 1000.8 0.250
Crystal (Thomas Fawcett & Sons LTD) 150.1 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.050
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 4.1 100 60
Senų ąžuolinių viskio statinių drožlės 0.0 20 0
      120  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 6.0 75

Pastabos

Salinimas:
~58-64°C - 240 min. + 5g NaHCO3
~9 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 72˚C - 15 min.
Išviso 300 min.
pH ~ 5,5

Prieš verdant: G = 1,070 V = 13,0 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~22°C

Roasted Black salyklą mirkiau atskirai ~60°C + 3g CaCO3
Nukošiau, paviriau su misa ir likus 5 min. supyliau puodan, o salyklą tekint.
Avižinius dribsnius prieš salinant paviriau apie 10 min.

Apyniai beveik poros metų senumo, parudavę.
Mielės rehidratuotos, poros pakopų ~750 ml starteris.
Prisijungę aludariai