Receptas / Blonde ale (Independence)
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 9 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.000 | 58.6 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 1.000 | 19.5 | |
BEST Vienna salyklas | 6.0 | 1.000 | 19.5 | |
Cukrus | 0.0 | 0.120 | 2.3 | |
5.120 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 11.0 | 80 |
Pastabos
Virimas 2014 10 25
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=2NG1NKY
Uzmaisymas 1:3,5 prie 47C. 8,5l virintas vanduo,8,5l tiesiai is krano.
Salinimas:
45C - 5min.
55C - 10min.
66 - 50min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5g. - 15min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Fermentacija - 14C aplinkoje, alaus 17C.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 10 28 prie 1.019. 2014 10 29 - 1.015. 2014 10 30 - 1.013.
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 11 02
Pilstymas - 2014 11 04 - 1.010
Paskutinis butelis išgertas 2015 01 09 - labai skanus alus
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=2NG1NKY
Uzmaisymas 1:3,5 prie 47C. 8,5l virintas vanduo,8,5l tiesiai is krano.
Salinimas:
45C - 5min.
55C - 10min.
66 - 50min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5g. - 15min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Fermentacija - 14C aplinkoje, alaus 17C.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 10 28 prie 1.019. 2014 10 29 - 1.015. 2014 10 30 - 1.013.
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 11 02
Pilstymas - 2014 11 04 - 1.010
Paskutinis butelis išgertas 2015 01 09 - labai skanus alus