Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 9 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.010
ABV:
5.3 %
IBU:
21
EBC:
7
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 3.000
BEST Kvietinis salyklas 4.0 1.000
BEST Vienna salyklas 6.0 1.000
Cukrus 0.0 0.120
      5.120

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.6 12 60
Nugget 15.6 5 15
Nugget 15.6 16 1
      33  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 11.0 80

Pastabos

Virimas 2014 10 25
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=2NG1NKY
Uzmaisymas 1:3,5 prie 47C. 8,5l virintas vanduo,8,5l tiesiai is krano.
Salinimas:
45C - 5min.
55C - 10min.
66 - 50min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5g. - 15min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Fermentacija - 14C aplinkoje, alaus 17C.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 10 28 prie 1.019. 2014 10 29 - 1.015. 2014 10 30 - 1.013.
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 11 02
Pilstymas - 2014 11 04 - 1.010
Paskutinis butelis išgertas 2015 01 09 - labai skanus alus
Prisijungę aludariai