Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. liepos 25 d.

Parametrai

OG:
1.141
FG:
1.049
ABV:
12.0 %
IBU:
86
EBC:
109
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 4.650
Miuncheno salyklas 15.0 3.000
Skrudinti miežiai 1000.8 0.300
Skrudinti grikiai 100.1 0.250
Pale Chocolate malt' 550.4 0.250
CaraCrystal 150.1 0.200
Brown Malt 150.1 0.150
Chocolade spelt malt 600.5 0.150
Chocolade rye malt 500.4 0.100
      9.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 16.7 60 60
Challenger (U.K.) 7.0 35 25
Stipriai skrudintos ąžuolo drožlės 0.0 50 0
      145  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEAST 1450 | Denny's Favorite 50 240.0 65

Pastabos

Vanduo čiaupo 18/37 salinimui/tekinimui + 3 gr. gipso, 5 gr. druskos, 8 gr. CaCl ir pridėti 10 gr. sodos ir 12 gr. CaCO3, verdant misą. 187 ml tekinimui. RA 253, šarmingumas - 205.
Salinimas 50/62/69/77 - 10/10/70/tekinam. Ištekinam 50 litrų, ir daugiau nei pusę nugarinam:)
Salinimui, jei tik bazinius - 27 ml 10%. Kristalinius baigiant salinti, šokoladus ir degėsius - tekinant.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Spalio 19 d.
    Šios dienos Kalėdinio alaus temai skiriama:)
    Komentarai laukiami...
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 19 d.
    Special pataisiau:) Ko tai pas mane atsargose taip buvo įrašyta. Baika, tik dėl recepto tikslumo čia, rezultato beveik nekeitė.
  • west

    2014 m. Spalio 19 d.
    aš įdėčiau kokios karamelės kg. o šiaip prisidedu prie noro paragaut.
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 19 d.
    Nenoriu karamelės į stautą:(
    O kas dėl 110, tai man kažkaip stautas nebūna per juodas:) Pakankamai nutamsina šokoladai, bet jie dėsis tik į tekinimą, nelabai gal atitiks skaičiuoklę.
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 19 d.
    Nu tai žinioj:D Šiom visa eilutė iš anksčiau laukia...
Prisijungę aludariai