Receptas / Erstikio BADO ALUS
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 16 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.000 | 100.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Naminiai sodybos apyniai | 1.0 | 100 | 60 | |
Naminiai sodybos apyniai | 1.0 | 50 | 10 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 11.0 | 75 |
Pastabos
Alaus pavadinimas "Bado" kilo iš to, kad rezerve beturėjau tik bazinio salyklo, bet labai norėjau pasidaryti alaus. Tačiau alus išėjo labai geras, kas ragavo, tas pagyrė. Manau, kad tai pats geriausias receptas pradedančiąjam, norinčiam pradėti "all grain" alų daryti.
Mano atveju salinimas vyko žingsniais: 30 min - 40°C; 30 min - 50°C; 90 min - 65°C (kažkur buvau perskaitęs apie tokį metodą). Tačiau jei nėra galimybės reguliuoti temperatūros, galima salinti ir 90 min - 65°C. Tekinimas prie 78°C.
Mano atveju salinimas vyko žingsniais: 30 min - 40°C; 30 min - 50°C; 90 min - 65°C (kažkur buvau perskaitęs apie tokį metodą). Tačiau jei nėra galimybės reguliuoti temperatūros, galima salinti ir 90 min - 65°C. Tekinimas prie 78°C.
erstikis
2011 m. Vasario 17 d.O dėl pavadinimų "Bado" ar "Pigutis" tai abu atvejai, manau, tinkami ir giminingi :)
SKazas
2011 m. Birželio 11 d.Edu
2011 m. Liepos 20 d.konung
2011 m. Liepos 20 d.erstikis
2011 m. Liepos 20 d.