Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 16 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.012
ABV:
4.6 %
IBU:
16
EBC:
6
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 4.000
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai sodybos apyniai 1.0 100 60
Naminiai sodybos apyniai 1.0 50 10
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 11.0 75

Pastabos

Alaus pavadinimas "Bado" kilo iš to, kad rezerve beturėjau tik bazinio salyklo, bet labai norėjau pasidaryti alaus. Tačiau alus išėjo labai geras, kas ragavo, tas pagyrė. Manau, kad tai pats geriausias receptas pradedančiąjam, norinčiam pradėti "all grain" alų daryti.

Mano atveju salinimas vyko žingsniais: 30 min - 40°C; 30 min - 50°C; 90 min - 65°C (kažkur buvau perskaitęs apie tokį metodą). Tačiau jei nėra galimybės reguliuoti temperatūros, galima salinti ir 90 min - 65°C. Tekinimas prie 78°C.

Komentarai

  • erstikis

    2011 m. Vasario 17 d.
    O kaip vyksta karamelizavimas? Ar klystu, kad jis sudrėkinamas šiek tiek ir kaitinamas orkaitėje? kokios dominuoja karamelizavimo temperatūros?

    O dėl pavadinimų "Bado" ar "Pigutis" tai abu atvejai, manau, tinkami ir giminingi :)
  • SKazas

    2011 m. Birželio 11 d.
    Su skirtingom temperatūrom salinimas vyksta 150min, tik prie 65C salinimas vyksta 90min. Skirtumas beveik dvigubai. Čia ne klaida?
  • Edu

    2011 m. Liepos 20 d.
    kaip zinoti kiek gramu deti jei prisiskynei laukiniu apyniu ir dar zali sveria gi daugiau nei dziovinti ???
  • konung

    2011 m. Liepos 20 d.
    Edu - o tu prisidėk turimų apynių (arba pirk mažai karčių) daug maž tiek, kad skaičiuoklė mestų ~16 IBU ir vuolia.
  • erstikis

    2011 m. Liepos 20 d.
    SKazai, čia aš taip salinau. Komentaruose gi parašyta, kad galima salinti tik 90 min - 65°C. Kiekvienas salinimo žingsnis savo duoda.
Prisijungę aludariai