Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 7 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.014
ABV:
5.1 %
IBU:
26
EBC:
14
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Vienna salyklas 6.0 3.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 1.000
Miuncheno salyklas 25.0 1.000
CaraHell 25.0 0.300
Cukrus užgazavimui 0.0 0.120
      5.420

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 12.0 10 70
Hallertau Mittelfruh 4.8 30 30
Hallertau Mittelfruh 4.8 10 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 24.0 74

Pastabos

Vanduo http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=TZXR029

60 °C › Startas
63 °C › 25 min
73 °C › 50 min
78 °C › 10 min
Virimas › 80 min

Fermentacija 12 °C
2-3 dienos kambario temperatūroje
3-4 savaitės 5 °C

Komentarai

  • Burbulas

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    Prašau patarimo. Alus jau susifermentavo. Buvo šiltai kelias paras (18*). Šiandien žadu pilstyt. Užgazavimui pilsiu pavirintą cukraus sirupą. Klausimas - kol mielės ės tą cukrų geriau alų laikyti fermentavimosi temperatūroje 12*C ar kambario? O gal iškart lageriuot :) ?
  • Gytis

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    Aš bent savaitę laikau kambario temperatūroje.
  • Lrytas1

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    Jei planuoji pabrandinti bent porą mėnesių, tai gali nešti iškart brandinti.
  • Burbulas

    2014 m. Gruodžio 13 d.  
    Alus stovėjo 1 mėnesį 4-5*C. Ar lageriavimo procesas turėtų tęstis iki vartojimo, ar vis tik reiktų dar brandinti kiek aukštesnėje temperatūroje?
  • Lrytas1

    2014 m. Gruodžio 14 d.
    Jei jau buteliuose tai nėra didelio skirtumo svarbu, kad ne +25C.
Prisijungę aludariai