Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 27 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.015
ABV:
4.9 %
IBU:
39
EBC:
13
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
naminiai 2.0 200 60
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-33 12.0 72

Pastabos

salinam vieną kartą pilam 74-75C vandens. mentalo temp. 66.9c laikom 1val., mentalo temp. liko 65.3c.mentala perdedam i puoda ir kaitinam iki 78- 79c. tekinam pirmoką (apie 10l.), pilam apie apie 78c vandenį ir tekinam antroką(21l). verdam 1val

-pirmoko ištekinti daugiau (apie 20-25)
-termometras gali būti sugedęs (štai kodėl efektyvumas gaunasi žemas)

Komentarai

  • justinas

    2014 m. Spalio 31 d.
    ilgiau salinti?...na reiks pameginti.Ačiū
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 31 d.
    Gal vidutiniškai storai panašiai gali būti:) Bet jei gerai modifikuotas salyklas susisalina per 40 min., tolimesnis jos salinimas gali pridėti kelis procentus, ne daugiau efektyvumo. Ir dar. Esam gi šnekėję, kad efektyvumas priklauso nuo dviejų pagrindinių kampų - susalinimo ir ištekinimo. Jei neišplausi, ką susalinai, apie kokį efektyvumą šnekam.
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 31 d.
    Man normaliai be valandos neišeina. Jei salyklas ožys, tai ir iki dviejų:(
Prisijungę aludariai