Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 31 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.001
ABV:
5.2 %
IBU:
25
EBC:
71
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Skystas salyklo ekstraktas is alutekso (šviesus) 120.1 3.200
Obuoliu sultys 3.0 3.000
Karamelinis miežių salyklas (lietuviškas, iš "Medėjos") 220.2 0.200
BEST Black salyklas 1150.9 0.050
      6.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Centennial 11.0 3 60
Centennial 11.0 3 50
Centennial 11.0 3 40
El Dorado 14.0 5 20
Centennial 11.0 5 10
El Dorado 14.0 5 5
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
SHARDONNAY-TOP ESSENCE 2karta 200.0 98

Pastabos

Best black ir karameliniai, i virima del spalvos.

Verdant, pirmoji pamoka, kurios stebuklingai neatsitiko anksciau kazkodel. Pamirsau i vandeni ideti sodos, tai idejau sauksta beverdant. To pasekoje trecdalis alaus islipo lauk, ir kadangi pavirsiuj buvo daug ka tik sudetu apyniu, galima sakyti kad nemazai skaiciavimu susijauke. Taipogi, sumazejo OG nes teko dapylineti. Cia nera didziausia problema, as siaip norejau nestipraus.
Taigi, recepta paredaguoti teko pagal OG matavimus.
Tikimasi, kad varinis gyvatukas duos alui zalsva spalva, kaip kad (tikriausiai) dave vynui/sidrui, kurio mieles cia eksperimento delei ir naudosime ir kurios taip pat yra zalios.
Rezultate veikiausiai bus sausas elis, su uzuominomis i stauta (geriausiu atveju), arba acetono kibiras (blogiausiu atveju), na bet paziuresim.

Sudejus mieles, gavau spalva, del kurios toks pavadinimas ir buvo pasirinktas - juodai zalia zalcio odos spalva. Padeta i fermenteri, lauksim kuo cia baigsis. Bet koks zalias atspalvis bus laikomas sekminga baigtimi, bent jau kalbant apie spalva.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Spalio 31 d.
    Užgimsta nauja alaus linija - Šreko originalusis:)
  • Zaibys

    2014 m. Spalio 31 d.
    Plautas gyvatukas, cia tik del vario tokios prognozes. Nu ir krc baikit pyzdavotis.
  • Tomas

    2014 m. Lapkričio 1 d.
    Kažkiek primena mano jaunystę visa tai :)
  • zaltys

    2014 m. Lapkričio 3 d.
    varis savaime nedažo, misos sudėtis...nu obuolių sultys su variu tikrai sureaguos, bet aš asmeniškai negerčiau, tikrai ne į sveikatą :) Gal vario sulfato dėl spalvos paprasčiau įmest? :)))
  • Zaibys

    2014 m. Lapkričio 21 d.
    Vis delto nieks labai nieko nenudaze. Mieles zalios, o nupiltas alus rudas :)
Prisijungę aludariai