Receptas / Aš...Žaltys
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 31 d.
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
71
|
|
IBU/OG:
0.61
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Skystas salyklo ekstraktas is alutekso (šviesus) | 120.1 | 3.200 | 49.6 | |
Obuoliu sultys | 3.0 | 3.000 | 46.5 | |
Karamelinis miežių salyklas (lietuviškas, iš "Medėjos") | 220.2 | 0.200 | 3.1 | |
BEST Black salyklas | 1150.9 | 0.050 | 0.8 | |
6.450 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Centennial | 11.0 | 3 | 60 | |
Centennial | 11.0 | 3 | 50 | |
Centennial | 11.0 | 3 | 40 | |
El Dorado | 14.0 | 5 | 20 | |
Centennial | 11.0 | 5 | 10 | |
El Dorado | 14.0 | 5 | 5 | |
24 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
SHARDONNAY-TOP ESSENCE 2karta | 200.0 | 98 |
Pastabos
Best black ir karameliniai, i virima del spalvos.
Verdant, pirmoji pamoka, kurios stebuklingai neatsitiko anksciau kazkodel. Pamirsau i vandeni ideti sodos, tai idejau sauksta beverdant. To pasekoje trecdalis alaus islipo lauk, ir kadangi pavirsiuj buvo daug ka tik sudetu apyniu, galima sakyti kad nemazai skaiciavimu susijauke. Taipogi, sumazejo OG nes teko dapylineti. Cia nera didziausia problema, as siaip norejau nestipraus.
Taigi, recepta paredaguoti teko pagal OG matavimus.
Tikimasi, kad varinis gyvatukas duos alui zalsva spalva, kaip kad (tikriausiai) dave vynui/sidrui, kurio mieles cia eksperimento delei ir naudosime ir kurios taip pat yra zalios.
Rezultate veikiausiai bus sausas elis, su uzuominomis i stauta (geriausiu atveju), arba acetono kibiras (blogiausiu atveju), na bet paziuresim.
Sudejus mieles, gavau spalva, del kurios toks pavadinimas ir buvo pasirinktas - juodai zalia zalcio odos spalva. Padeta i fermenteri, lauksim kuo cia baigsis. Bet koks zalias atspalvis bus laikomas sekminga baigtimi, bent jau kalbant apie spalva.
Verdant, pirmoji pamoka, kurios stebuklingai neatsitiko anksciau kazkodel. Pamirsau i vandeni ideti sodos, tai idejau sauksta beverdant. To pasekoje trecdalis alaus islipo lauk, ir kadangi pavirsiuj buvo daug ka tik sudetu apyniu, galima sakyti kad nemazai skaiciavimu susijauke. Taipogi, sumazejo OG nes teko dapylineti. Cia nera didziausia problema, as siaip norejau nestipraus.
Taigi, recepta paredaguoti teko pagal OG matavimus.
Tikimasi, kad varinis gyvatukas duos alui zalsva spalva, kaip kad (tikriausiai) dave vynui/sidrui, kurio mieles cia eksperimento delei ir naudosime ir kurios taip pat yra zalios.
Rezultate veikiausiai bus sausas elis, su uzuominomis i stauta (geriausiu atveju), arba acetono kibiras (blogiausiu atveju), na bet paziuresim.
Sudejus mieles, gavau spalva, del kurios toks pavadinimas ir buvo pasirinktas - juodai zalia zalcio odos spalva. Padeta i fermenteri, lauksim kuo cia baigsis. Bet koks zalias atspalvis bus laikomas sekminga baigtimi, bent jau kalbant apie spalva.
Peckelis
2014 m. Spalio 31 d.Zaibys
2014 m. Spalio 31 d.Tomas
2014 m. Lapkričio 1 d.zaltys
2014 m. Lapkričio 3 d.Zaibys
2014 m. Lapkričio 21 d.