Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
85 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 3 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.005
ABV:
5.2 %
IBU:
37
EBC:
12
IBU/OG:
0.83
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 3.500
BEST Munich salyklas 15.0 0.450
CaraCrystal 120.1 0.200
      4.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 13.0 10 60
Simcoe 13.0 30 15
Simcoe 13.0 60 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 88

Pastabos

50C - 15 min
66C - 60 min
76C - 15 min

Eksperimentas nr2 užplikyti paskutinius 60g apynių vandeniu su pavirtu užgazavimo cukrumi ir arbatą supilti pilstant į butelius.
Pirmą kartą plikiau 30min, dabar plikysiu 1val.

Komentarai

  • mkil

    2014 m. Lapkričio 6 d.
    Įdomus eksperimentas:)
    Kaip pirmuoju atveju, ar kiek pasiteisino?
  • Lrytas1

    2014 m. Lapkričio 6 d.
    Pasiteisino, noriu didinti kvapo intensyvumą.
  • mkil

    2014 m. Lapkričio 6 d.
    Kaip suprantu nedideliame kiekyje vandens paverdi cukrų/gliukozę, tada suberi apynius, paalauki, kol atauš arbatėlė ir supili viską į kubilą prieš išpilstant į butelius?
  • Lrytas1

    2014 m. Lapkričio 6 d.
    Jo
Prisijungę aludariai