Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
88 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 2 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.010
ABV:
6.3 %
IBU:
30
EBC:
14
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Golden Promise Pale Ale 6.0 4.198
CaraHell 25.0 0.173
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.173
Vienos salyklas 7.0 0.173
BEST Munich salyklas 15.0 0.115
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.012
      4.844

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 16.7 6 60
Bravo 16.7 6 40
Simcoe 11.9 10 25
Amarillo 8.9 6 1
Citra 13.1 24 0
Amarillo 8.9 10 0
      62  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 11.0 83

Pastabos

Vanduo 15/15 ltr., čiaupo/RO - 1/9 + 5 gr. gipso, 3.5 gr. CaCl. RA - 18.
Tekinimui - 5 ml 10% fosforo rūgšties.
Salinimas bazinių:
45-55C - 10 min.,
55-64C - 10 min.,
64C - 30 min.,
65-73C - 10 min.,
73C - 20 min., pridedam likusius salyklus, keliam iki 76, tekinam.
Fermentacija 18C temperatūroje.
Pilstant kokiu tai būdu (visiškai šaltu) įdėsime kavos. Vis tik Good Morning...

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.8

(1 balsas)

Komentarai

  • Artis

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    2 g padidinčiau Vienos salyklo :D
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    Va tai Jums ir ačiū:D Komentarų yra, patarimų apie 0.
    Maegnar> Pora likučiai, kiti - taip sumąsčiau. Ką mestum lauk?
    Artis> Taip tikrai nesvėriau, bet atliekant pritaikymą, skaičiuoklė meta būtent tokiu "tikslumu", tai to betrūko, kad rankiniu būdu taisyčiau:)
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    Maistra> Dėl nieko niekada nesu tikras, ypač dėl apynių. Pagal savo charakteristikas jie čia galėtų tikti. Va ir bandysiu.
    Neprimetu protingo - kas tas PMA?
  • Artis

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    Bravo neblogi apyniai. Man jie tokie žoliški. Didesniais kiekiais duoda aštrų kartumą, bet mažais labai ok. Ok ir šitame kontekste.
    Jei būtų mano valia, tai Amarillo į sausą apyniavimą perkelčiau. Tos paskutinės minutės nei šis nei tas.
    Aromatas per fermentacija išsipučia, kartumo per tas dvi minutės irgi neperdaugiausia.

  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    Artis> Dėkui. Bandysiu gal koreguoti. Toks apynių "formatas" buvo pasirinktas, norint ryškinti citrusus ir kitus vaisius su kava, Amarillo gėlėtumą kažkiek prislopinant karščiu. Bet reik dar mąstyt...
    Maistra> Kažkaip galvoju, kad su 18 IBU krūvos syglių gal nepritemps tas Bravo. Esu aluje nedidelį kiekį jo bandęs - visai patiko. Gal nesugadins?
Prisijungę aludariai