Receptas / Good Morning America
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
88 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 2 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.52
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Golden Promise Pale Ale | 6.0 | 4.198 | 86.7 | |
CaraHell | 25.0 | 0.173 | 3.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.173 | 3.6 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.173 | 3.6 | |
BEST Munich salyklas | 15.0 | 0.115 | 2.4 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.012 | 0.2 | |
4.844 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 11.0 | 83 |
Pastabos
Vanduo 15/15 ltr., čiaupo/RO - 1/9 + 5 gr. gipso, 3.5 gr. CaCl. RA - 18.
Tekinimui - 5 ml 10% fosforo rūgšties.
Salinimas bazinių:
45-55C - 10 min.,
55-64C - 10 min.,
64C - 30 min.,
65-73C - 10 min.,
73C - 20 min., pridedam likusius salyklus, keliam iki 76, tekinam.
Fermentacija 18C temperatūroje.
Pilstant kokiu tai būdu (visiškai šaltu) įdėsime kavos. Vis tik Good Morning...
Tekinimui - 5 ml 10% fosforo rūgšties.
Salinimas bazinių:
45-55C - 10 min.,
55-64C - 10 min.,
64C - 30 min.,
65-73C - 10 min.,
73C - 20 min., pridedam likusius salyklus, keliam iki 76, tekinam.
Fermentacija 18C temperatūroje.
Pilstant kokiu tai būdu (visiškai šaltu) įdėsime kavos. Vis tik Good Morning...
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.8
(1 balsas)
Komentarai
-
Artis
2014 m. Lapkričio 19 d.2 g padidinčiau Vienos salyklo :D -
Peckelis
2014 m. Lapkričio 19 d.Va tai Jums ir ačiū:D Komentarų yra, patarimų apie 0.
Maegnar> Pora likučiai, kiti - taip sumąsčiau. Ką mestum lauk?
Artis> Taip tikrai nesvėriau, bet atliekant pritaikymą, skaičiuoklė meta būtent tokiu "tikslumu", tai to betrūko, kad rankiniu būdu taisyčiau:) -
Peckelis
2014 m. Lapkričio 19 d.Maistra> Dėl nieko niekada nesu tikras, ypač dėl apynių. Pagal savo charakteristikas jie čia galėtų tikti. Va ir bandysiu.
Neprimetu protingo - kas tas PMA? -
Artis
2014 m. Lapkričio 19 d.Bravo neblogi apyniai. Man jie tokie žoliški. Didesniais kiekiais duoda aštrų kartumą, bet mažais labai ok. Ok ir šitame kontekste.
Jei būtų mano valia, tai Amarillo į sausą apyniavimą perkelčiau. Tos paskutinės minutės nei šis nei tas.
Aromatas per fermentacija išsipučia, kartumo per tas dvi minutės irgi neperdaugiausia.
-
Peckelis
2014 m. Lapkričio 19 d.Artis> Dėkui. Bandysiu gal koreguoti. Toks apynių "formatas" buvo pasirinktas, norint ryškinti citrusus ir kitus vaisius su kava, Amarillo gėlėtumą kažkiek prislopinant karščiu. Bet reik dar mąstyt...
Maistra> Kažkaip galvoju, kad su 18 IBU krūvos syglių gal nepritemps tas Bravo. Esu aluje nedidelį kiekį jo bandęs - visai patiko. Gal nesugadins?
8.8
Patiko, priminė Triple-C Visame kame dominuoja citrusai. Jeigu kabinėtis tai būtų įdomiau su daugiau kūno. Gan lengvai bėgantis gomuriu. Norim dar