Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 20 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.014
ABV:
5.0 %
IBU:
37
EBC:
34
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 5.208
Miežiniai dribsniai 3.0 0.500
CaraCrystal 120.1 0.260
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.160
      6.128

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.0 20 60
Nugget 12.0 15 30
East Kent Golding (U.K.) 4.0 10 15
East Kent Golding (U.K.) 4.0 10 3
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 13.0 73

Pastabos

5.4 g airiškos kerpenos 15 min

Komentarai

  • Artis

    2014 m. Lapkričio 30 d.
    Čia vienas iš atvejų kaip tarsi turėtų gautis apynių košė, bet gal būt ir bus ok. Visi apyniai turi žoliškumo. Smalsu ar autorius pats parinko apynius ar kažkur rado tokia kombinacija?
  • Artis

    2014 m. Lapkričio 30 d.
    Patys kaip derinate apynius? Neradau temos forume.
  • Jonas Kariniauskas

    2014 m. Gruodžio 3 d.
    Autorius apynius parinko pats.
    Šimts pypkių... Apynio tikrai nemenkai. Receptą koregavau kelis kartus, o apynio ir nesumažinau. Dabar jau rūgsta, per vėlu. Nieko tokio kartumas visai šeimai prie dūšios. Bus proga išvirti dar kartą pamažinus apynio.
  • Peckelis

    2015 m. Sausio 20 d.
    Antram virimui apyniai tokia pat kombinacija ar mažinta? Bo stilius prašo salykliškumo, ne apynių.
  • Jonas Kariniauskas

    2015 m. Sausio 24 d.
    Tokia pat, nes gardu buvo. Maža ko tas stilius prašo. :D
Prisijungę aludariai