Receptas / Kalėdočius
Informacija
Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 27 d.
Parametrai
OG:
1.077
|
|
FG:
1.039
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
52
|
|
IBU/OG:
0.27
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 6.0 | 5.000 | 51.8 | |
Cukrus | 0.0 | 1.300 | 13.5 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 1.000 | 10.4 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 1.000 | 10.4 | |
CaraCrystal | 120.1 | 1.000 | 10.4 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.350 | 3.6 | |
9.650 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 8.0 | 30 | 60 | |
Northern Brewer (German) | 8.0 | 15 | 10 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 22.0 | 50 |
Pastabos
Papildomai dėta aromatui (10 min.):
50g cinamono lazdelių - 2013 m. buvo 67g.
70g šviečiai luptų apelsino žievelių (be baltos odos) - 2013 m. buvo 58g.
4g gvazdikėlių (nemaltų) - 2013 m. buvo 10g.
4g kardamono (nemalto) - 2013 m. buvo 4g.
50g cinamono lazdelių - 2013 m. buvo 67g.
70g šviečiai luptų apelsino žievelių (be baltos odos) - 2013 m. buvo 58g.
4g gvazdikėlių (nemaltų) - 2013 m. buvo 10g.
4g kardamono (nemalto) - 2013 m. buvo 4g.