Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 7 d.

Parametrai

OG:
1.025
FG:
1.012
ABV:
1.6 %
IBU:
0
EBC:
79
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Skrudinta ruginė duona 400.3 1.400
Rugių salyklas 6.0 1.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
      2.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 15 0
Razinos 0.0 20 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 11.0 50

Pastabos

Duona paskrudinti orkaitėje 20 min 190'C ir užplikyti verdančiu vandeniu. Po valandos nukošti.
Salyklas 67'C/ 90 min, nutekinus sumaišyti su duonos sunka ir ataušinti iki 25'C sudėti razinas, apynius ir mieles.
Išrūgus galima pasaldinti cukrumi

Komentarai

  • kaladuks

    2011 m. Lapkričio 2 d.
    palaikyk dar dieną šaltai kad daugiau mielių nusėstų po to pridedi cukraus ir į tara supilstai
  • Modeslovas

    2011 m. Lapkričio 2 d.
    Pabandysiu nupilt i kita kibira ir isnest saltai palaikyt kelias dienas. O kaip su uzsigazavimu ?
  • kaladuks

    2011 m. Lapkričio 2 d.
    pas mane per savaitę uzsigazavo, porą dienų kambary o po to šaltai
  • Modeslovas

    2011 m. Lapkričio 2 d.
    Nu jo su didesniu kiekiu pavojinga ilgiau laikyt kampary. Bo gali nakti pabust kaip poligone)))
  • nauajas

    2012 m. Liepos 3 d.
    as darau taip, 24h-36h kambario temperaturoje rauginu. Tada supilstau i butelius ir i saldytuva dar 48h. Po to suvartoju per dvi dienas. Pries pilstant i butelius galma ideti siek tiek cukraus jei ten ji visa jau "suvalge"
Prisijungę aludariai