Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. sausio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. kovo 16 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.009
ABV:
5.8 %
IBU:
21
EBC:
35
IBU/OG:
0.40
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Vikingmalt) 3.0 3.900
Karamelinis salyklas 240.2 0.350
Melanoidinas 70.1 0.200
Juodas salyklas 1200.9 0.050
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 10 60
Cascade 6.0 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M84 Bohemian Lager (šlapios, naudotos) 100.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 15 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
tretinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC, be mielių)
Prisijungę aludariai