Receptas / Erstikio BALTIJOS PORTERIS 2015
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. balandžio 15 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
46
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Vikingmalt) | 3.0 | 4.300 | 86.0 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.300 | 6.0 | |
Brown Malt | 150.1 | 0.300 | 6.0 | |
Juodas salyklas | 1200.9 | 0.100 | 2.0 | |
5.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M84 Bohemian Lager (šlapios, naudotos) | 100.0 | 75 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 17 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC) (04.07)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) (04.10)
tretinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) (04.14)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 17 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC) (04.07)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) (04.10)
tretinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) (04.14)