Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. balandžio 15 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.016
ABV:
6.1 %
IBU:
27
EBC:
46
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Vikingmalt) 3.0 4.300
Karamelinis salyklas 240.2 0.300
Brown Malt 150.1 0.300
Juodas salyklas 1200.9 0.100
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 13 60
Cascade 6.0 15 15
      28  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M84 Bohemian Lager (šlapios, naudotos) 100.0 75

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 17 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC) (04.07)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) (04.10)
tretinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) (04.14)
Prisijungę aludariai