Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Receptas sukurtas:
2015 m. balandžio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. balandžio 7 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.013
ABV:
5.7 %
IBU:
38
EBC:
57
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 4.316
BEST Chocolate salyklas 900.7 0.232
BEST Caramel Malt 90.1 0.232
Crystal Malt 150.1 0.178
Miuncheno salyklas 15.0 0.116
BEST Caramel Amber salyklas 70.1 0.116
Skrudinti miežiai 1000.8 0.064
      5.254

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.S.) 4.0 75 60
East Kent Golding (U.K.) 4.0 15 1
East Kent Golding (U.K.) 4.0 7 1
Northern Brewer (U.S.) 8.0 7 0
      104  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

5 g airiškos kerpenos 15 min

Salinimas 68 laipsniai
Tekinimas 77 laipsniai

Vienas iš siūlomų šio alaus klonų. Recepte nurodomas kalcio karbonatas ir gipsas, bet jų neturėjau, todėl šįkart viriau be.

Komentarai

  • Peckelis

    2015 m. Balandžio 7 d.
    Recepte nurodytos druskos yra kažkokiam vandeniui (ar klone nurodoma ir vandens chemija?). Todėl prieš naudojant, reikėtų žinoti savo vandenį, ko jame jau yra - kitaip gali gautis bebebirda...
  • Jonas Kariniauskas

    2015 m. Balandžio 9 d.
    Gali gautis belebirda, gali ir nesigauti. Nė neketinau atkartoti vienas prie vieno, juolab, kad tų klonų galybė.
    Klone vandens chemija nenurodyta. Dar nereiškia, kad be to gardu nebus.

    Pasakysiu paprastai - visų pirma verdu alų, kad man gardu būtų. Kai kada rezultatu patenkintas, kai kada, kaip pvz. „Juodos anties“. Kol kas juo vieninteliu nepatenkintas. Vėliau gal ir su chemija pažaisiu. Bet gal. Man ne ji pirmoje eilėje. ;)
Prisijungę aludariai