Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 14 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 26 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.004
ABV:
6.6 %
IBU:
33
EBC:
7
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.000
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.600
Avižiniai dribsniai 4.0 0.500
Medus 2.0 0.500
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.500
      6.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.0 23 60
Wakatu 7.0 30 5
      53  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Belle Saison 11.0 92

Pastabos

Iš 11g sausų (55B), pasigaminu 2L starterio (su +150g cukraus).

Vandens korekcijai link Austin dėjau 9g CaCl(33%)

Vanduo: 7,4 pH
Vanduo + salyklas: 6,0 pH
Vanduo + salyklas + 12ml H3PO4 (75%): 5,2 pH

Salinta prie 66°C

Virimo papildai:
Vietoj 20g džiovintų Curacao žievelių (5 min):
- 10g saldžiųjų apelsinų žievelių (5 min)
- 10g citrinų žievelių (5 min)

10g grūstų kalendrų sėklų (5 min)

Vasaros aromatui į antrinę fermentaciją dėsiu 1,5 val 80°C pasterizuotą medų aromatui.
Prisijungę aludariai