Receptas / Belle bière
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 14 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 26 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
6.6 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.61
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 4.000 | 65.6 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.600 | 9.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 8.2 | |
Medus | 2.0 | 0.500 | 8.2 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.500 | 8.2 | |
6.100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Belle Saison | 11.0 | 92 |
Pastabos
Iš 11g sausų (55B), pasigaminu 2L starterio (su +150g cukraus).
Vandens korekcijai link Austin dėjau 9g CaCl(33%)
Vanduo: 7,4 pH
Vanduo + salyklas: 6,0 pH
Vanduo + salyklas + 12ml H3PO4 (75%): 5,2 pH
Salinta prie 66°C
Virimo papildai:
Vietoj 20g džiovintų Curacao žievelių (5 min):
- 10g saldžiųjų apelsinų žievelių (5 min)
- 10g citrinų žievelių (5 min)
10g grūstų kalendrų sėklų (5 min)
Vasaros aromatui į antrinę fermentaciją dėsiu 1,5 val 80°C pasterizuotą medų aromatui.
Vandens korekcijai link Austin dėjau 9g CaCl(33%)
Vanduo: 7,4 pH
Vanduo + salyklas: 6,0 pH
Vanduo + salyklas + 12ml H3PO4 (75%): 5,2 pH
Salinta prie 66°C
Virimo papildai:
Vietoj 20g džiovintų Curacao žievelių (5 min):
- 10g saldžiųjų apelsinų žievelių (5 min)
- 10g citrinų žievelių (5 min)
10g grūstų kalendrų sėklų (5 min)
Vasaros aromatui į antrinę fermentaciją dėsiu 1,5 val 80°C pasterizuotą medų aromatui.