Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. birželio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. birželio 26 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.012
ABV:
4.2 %
IBU:
12
EBC:
6
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas kvietinis 3.0 3.000
Lietuviškas bazinis 3.0 1.480
Pale ale 6.0 0.520
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Hersbrucker 1.5 50 60
Hallertau Hersbrucker 1.5 50 30
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 72

Pastabos

Vanduo/grudai 4,8/1 37,5% RO salinime

30-30min (maltazės fermento aktyvumui padidinti, siekiant vėliau išgauti didesnę gliukozės koncentraciją)
Išimam 25% misos ir kaitinam iki 63
Laikom 30min (ß-amilazė->maltozė)
63 verčiam atgal į bendrą kuri buvo laikoma 30 laipsniu
Misa sukyla iki 40 laipsnių
Laikom 30min (maltazė -> gliukozė)
Praleidžiam ß-amilazę ir keliam iki 72
Laikom 30 min (α-amilazė -> Dextrin)
Keliam iki 78, laikom 10
Out
Visas šis briedas skirtas išgauti daugiau bananinių esterių

pagal "The New Brewer November/December 2009"
Prisijungę aludariai