Receptas / "63" Raganų (žmonai paliepus man panorėjus)
Informacija
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
12
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.28
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas kvietinis | 3.0 | 3.000 | 60.0 | |
Lietuviškas bazinis | 3.0 | 1.480 | 29.6 | |
Pale ale | 6.0 | 0.520 | 10.4 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Hersbrucker | 1.5 | 50 | 60 | |
Hallertau Hersbrucker | 1.5 | 50 | 30 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 72 |
Pastabos
Vanduo/grudai 4,8/1 37,5% RO salinime
30-30min (maltazės fermento aktyvumui padidinti, siekiant vėliau išgauti didesnę gliukozės koncentraciją)
Išimam 25% misos ir kaitinam iki 63
Laikom 30min (ß-amilazė->maltozė)
63 verčiam atgal į bendrą kuri buvo laikoma 30 laipsniu
Misa sukyla iki 40 laipsnių
Laikom 30min (maltazė -> gliukozė)
Praleidžiam ß-amilazę ir keliam iki 72
Laikom 30 min (α-amilazė -> Dextrin)
Keliam iki 78, laikom 10
Out
Visas šis briedas skirtas išgauti daugiau bananinių esterių
pagal "The New Brewer November/December 2009"
30-30min (maltazės fermento aktyvumui padidinti, siekiant vėliau išgauti didesnę gliukozės koncentraciją)
Išimam 25% misos ir kaitinam iki 63
Laikom 30min (ß-amilazė->maltozė)
63 verčiam atgal į bendrą kuri buvo laikoma 30 laipsniu
Misa sukyla iki 40 laipsnių
Laikom 30min (maltazė -> gliukozė)
Praleidžiam ß-amilazę ir keliam iki 72
Laikom 30 min (α-amilazė -> Dextrin)
Keliam iki 78, laikom 10
Out
Visas šis briedas skirtas išgauti daugiau bananinių esterių
pagal "The New Brewer November/December 2009"