Receptas / Mandriaus kvietinis
Informacija
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.28
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.000 | 51.7 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 2.400 | 41.4 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.400 | 6.9 | |
5.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 3.8 | 36 | 60 | |
Apelsinų žievelės | 0.0 | 24 | 10 | |
Kalendra | 1.0 | 6 | 10 | |
66 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 75 |
Pastabos
Alus buvo verdamas prieš einant į A.Mamontovo koncertą, todėl ir pavadinimas toks.
Dribsniai - kviečių kruopos iš Iki
Kruopas užkaisti iki 70-72C, įmesti kelias saujas traiškyto salyklo, pamaišant palaikyti 20min, po to pavirti 15min.
Ataušinti iki 65C ir sudėti į salinimo pradžia.
65C - 30min
67C - 30min
72C - 15min
76C - 15min
Dribsniai - kviečių kruopos iš Iki
Kruopas užkaisti iki 70-72C, įmesti kelias saujas traiškyto salyklo, pamaišant palaikyti 20min, po to pavirti 15min.
Ataušinti iki 65C ir sudėti į salinimo pradžia.
65C - 30min
67C - 30min
72C - 15min
76C - 15min