Receptas / Balta balta kur dairais
Informacija
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.54
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 4.0 | 2.500 | 41.7 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 1.500 | 25.0 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.500 | 25.0 | |
Avižiniai dribsniai | 0.0 | 0.500 | 8.3 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 6.1 | 48 | 60 | |
48 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 75 |
Pastabos
Naudota įskeltų kalendrų (nesutraiškytų, o tik įskeltų, kad lengviau skonį atiduotų) - 15g
Karčiosios apelsinų žievelės - 25g
Karčiosios apelsinų žievelės - 25g
Gytis
2011 m. Gruodžio 9 d.beabras
2011 m. Gruodžio 9 d.Svarbus nepaminėtas momentas - kvietiniai dribsniai - nesalykliniai, apvirti papildomai nebuvo.
Proceso aprašas:
http://www.atvirasalus.lt/brew-session/detail/543
Artis
2011 m. Gruodžio 9 d.Po beabro paaiškinimo nematau didelės nestandartinės situacijos:
a) savaitė nėra ilgai;
b) burbuliatorius nėra rodiklis;
c) temperatūra normali. Šiuo atveju manau, kad net labai optimali;
SVARBIAUSIA kad alus skanus! :)
Gaila, kad neteko sudalyvauti :(
null
2011 m. Gruodžio 9 d.@beabras tai akcentavo, jog mielės nedirbo gerai, o kvietiniam alui tai į naudą, streso ginamos jos gerai "paprakaituoja" ir duoda kvietiniui reikiamą aromatą.
bet aišku žinodamas galimas priežastis streso : jį gali dirbtinai sukelt. @Gytis nurodė top3 metodus kaip priversti mieles "paprakaituot". Vat reiktų dar @beabro situacija paanalizuot, nes gavosi nerealus weihenstephan weiss mielių skonis.
GiN
2011 m. Gruodžio 9 d.