Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.013
ABV:
4.9 %
IBU:
27
EBC:
7
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 4.0 2.500
Kvietiniai dribsniai 3.0 1.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.500
Avižiniai dribsniai 0.0 0.500
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 6.1 48 60
      48  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 75

Pastabos

Naudota įskeltų kalendrų (nesutraiškytų, o tik įskeltų, kad lengviau skonį atiduotų) - 15g
Karčiosios apelsinų žievelės - 25g

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Arti, jeigu teisingai prisimenu, tai buvo a) neaeruota misa, b) aukšta fermentacijos temperatūra ir c) nedidelis mielių kiekis. Nors dėl paskutinio punkto nesu tikras.
  • beabras

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Taip, buvo visiškai neaeruota misa, keturias dienas "niekas nevyko", tada pamatavimui SG kaip ir truputį sujudinau paviršių semdamas, tai tik tada pradėjo burbuliuot. Veiksmas vyko žiauriai ilgai, gal savaitę, burbuliavimas ėjo labai sunkiai ir nereguliariai (pvz 15s,45s,1min 30s, 15s). Mielių kiekis dėtas normalus - 12g. Mielės rehidruotos prieš dedant. Fermentacijos aplinkos temperatūra 21c, alaus laikymo po fermentacijos temperatūra 21-22.5c.
    Svarbus nepaminėtas momentas - kvietiniai dribsniai - nesalykliniai, apvirti papildomai nebuvo.
    Proceso aprašas:
    http://www.atvirasalus.lt/brew-session/detail/543
  • Artis

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Dėkui.
    Po beabro paaiškinimo nematau didelės nestandartinės situacijos:
    a) savaitė nėra ilgai;
    b) burbuliatorius nėra rodiklis;
    c) temperatūra normali. Šiuo atveju manau, kad net labai optimali;
    SVARBIAUSIA kad alus skanus! :)
    Gaila, kad neteko sudalyvauti :(
  • null

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    neieškok priežasčių, matyk patį faktą, jog stresavo:)
    @beabras tai akcentavo, jog mielės nedirbo gerai, o kvietiniam alui tai į naudą, streso ginamos jos gerai "paprakaituoja" ir duoda kvietiniui reikiamą aromatą.
    bet aišku žinodamas galimas priežastis streso : jį gali dirbtinai sukelt. @Gytis nurodė top3 metodus kaip priversti mieles "paprakaituot". Vat reiktų dar @beabro situacija paanalizuot, nes gavosi nerealus weihenstephan weiss mielių skonis.
  • GiN

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Tik nesudalyvauk žmogus susitikime, iš karto ką nors gero praleidi...
Prisijungę aludariai