Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 15 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.017
ABV:
6.6 %
IBU:
53
EBC:
72
IBU/OG:
0.78
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 7.000
Karamelinis miežių salyklas 220.2 3.000
      10.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Aurora 9.0 25 60
Magnum 14.0 20 60
naminiai apyniai 5.0 44 60
Fuggle (U.K.) šaltam apyniavimui 5.0 15 0
      104  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham trečios kartos 30.0 75

Pastabos

salinimas 68'C 75 min
tekinimas 85'C

Komentarai

  • Dainius

    2011 m. Lapkričio 4 d.
    Užtat karamelinio kiek - 1,016, net kažkiek daugiau gal.
    (lietuvių kalboj dešimtainiams skaitmenims atskirti naudojamas kablelis)
  • Žaldokas

    2011 m. Lapkričio 7 d.
    Nžn koks jis ten ėdrus. Mano paskutinieji 4 virimai su jomis stojo prie 1.020 . Gal netiko aplinkos temperatūra 12С, kurią šios mielės turėtų toleruoti. Pažymėsiu, kad termometras lipdukas priklijuotas prie fermentatoriaus tuo tarpu rodė 15-16С.
  • kaladuks

    2011 m. Lapkričio 7 d.
    po savaitės rūgimo 1.020 bet dar burbuliuoja palengva, manau iki 1.017 ištempsiu
  • kaladuks

    2012 m. Kovo 9 d.
    šiuo metu skanaujamas karamelinis stautas, skonis ryšiai karamelinis,bet nesaldus, apyniai gerai juntami, bet neužgožia salyklo, tirštas, ilgai išliekantis, kaip ir puta, nerūgštus. tikrai vertėjo ilgai brandint. Ateityje būtinai kartosiu virimą
  • kaladuks

    2014 m. Kovo 26 d.
    radau dar vieną butelaitį karamelinio stauto dar nuo 2012 metų virimo. Apynio liko tik šiek tiek, žodžiu nedominuojantis, o vat karamelė tai gan ryškiai pakitusi, tokia lyg į kavos prieskonį perėjusi,puta labai tiršta ir ilgai išliekanti. Saldumas visiškai suvalgytas, juntamas silpnas sausumas.Geriant pradžioje juntamas rūgštumas, kuris pereina į kavos bei taninų derinį.
    Žodžiu geras tas karamelinis stautas ir po 2 metų !
Prisijungę aludariai