Receptas / Pirmas belgas
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugpjūčio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gegužės 30 d.
Parametrai
OG:
1.072
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
31
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 73.5 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 14.7 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 80.2 | 0.500 | 7.4 | |
Special B | 400.6 | 0.200 | 2.9 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.100 | 1.5 | |
6.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 4.5 | 50 | 60 | |
Styrian Golding | 5.3 | 20 | 15 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1214: Belgian Abbey (2l starteris) | 12.0 | 76 |
DonVytautas
2015 m. Rugpjūčio 31 d.Planuoju virti pirmą belgiško stiliaus alų. Susimečiau receptą, bet neturiu patirties dėl mielių. Norisi skanaus belgiško alaus, bet turiu galimybę naudoti tik savam aluj prieinamas sausas mieles. Pasirinkimas iš kelių variantų: Safbrew Abbaye, T-58, M27 Belgian Saison. Kurias mieles patartumėte rinktis?
Mikas
2015 m. Rugsėjo 1 d.DonVytautas
2015 m. Rugsėjo 1 d.