Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugpjūčio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gegužės 30 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.017
ABV:
7.2 %
IBU:
25
EBC:
31
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Konditerinis cukrus (rudas) 80.2 0.500
Special B 400.6 0.200
CaraAmber 60.0 0.100
      6.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 4.5 50 60
Styrian Golding 5.3 20 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1214: Belgian Abbey (2l starteris) 12.0 76

Komentarai

  • DonVytautas

    2015 m. Rugpjūčio 31 d.
    Sveiki,

    Planuoju virti pirmą belgiško stiliaus alų. Susimečiau receptą, bet neturiu patirties dėl mielių. Norisi skanaus belgiško alaus, bet turiu galimybę naudoti tik savam aluj prieinamas sausas mieles. Pasirinkimas iš kelių variantų: Safbrew Abbaye, T-58, M27 Belgian Saison. Kurias mieles patartumėte rinktis?

  • Mikas

    2015 m. Rugsėjo 1 d.
    Mano patirtis su M27. Mielės labai ėdrios, atenuacija pas mane buvo 99%, tai alus gavosi labai sausas, jeigu nori saldesnio reiktu rinktis ne tokias plėšrūnes ir jeigu nori iš jų išpešti daugiau charakterio, reikia aukštos fermentacijos temperatūros 28-30 °C.
  • DonVytautas

    2015 m. Rugsėjo 1 d.
    Labiausiai norisi belgiškam alui būdingų esterių :) Tokiai temperatūrai pasiekti greičiausiai jau nespėsiu išvirti, kol karščiai laikosi..
Prisijungę aludariai