Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugsėjo 9 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. spalio 21 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.009
ABV:
7.1 %
IBU:
53
EBC:
19
IBU/OG:
0.84
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.800
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 17.0 20 60
Chinook 12.0 20 15
Cascade 5.0 20 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale (šlapios, naudotos) 60.0 86

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra xxºC)
Prisijungę aludariai