Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. kovo 21 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.011
ABV:
5.6 %
IBU:
30
EBC:
16
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienna salyklas 6.0 4.000
Čekiškas Pilsen salyklas 3.7 4.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.500
BEST Caramel Munich II salyklas 121.4 0.300
      10.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.7 35 70
Airiška kerpena 0.0 7 15
Spalt (DE) 4.6 50 15
      92  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager S-189 (10l starteris) 12.0 80

Pastabos

Į salinimą dėti 4.3g askorbo rūgšties
Salyklą užpilti 25l 75°C RO vandeniu (mentalas turi pasiekti 67°C)
Salinti 60-80 min.
Virimas 80 min

Virimo info (2018-10-07):
- į mentalo užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (25l vandens)
- į antroko užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (27l vandens)
- mentalo pH: 5.3 (matuota po 20 min salinimo)
- viso pritekinta 43l misos
- po virimo liko apie 38l
- supiltas prieš 48 val. užraugtas 10l "starteris" + 2l RO vandens
- viso į fermenterį gavosi 50l alaus
- palikta fermentuotis 14°C patalpoje.

Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 10-12°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" 2~3 dienos prie 18-20°C;

Į antrinę dėti 3.75g (ant 50l alaus) askorbo rūgšties
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
* jei įmanoma - Cold crash, prie 1-3'C, 2-3 dienas;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (12~15°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.
Prisijungę aludariai