Receptas / PAULAGER
Informacija
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vienna salyklas | 6.0 | 4.500 | 37.5 | |
Pilsen salyklas | 3.7 | 4.500 | 37.5 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 2.200 | 18.3 | |
Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.500 | 4.2 | |
Caramel Munich II salyklas (nebūtinai - tamsumui) | 121.7 | 0.300 | 2.5 | |
12.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 11.5 | 35 | 70 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 8 | 15 | |
Spalt (DE) | 5.7 | 40 | 15 | |
83 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager W34/70 (10l starteriui) | 12.0 | 83 |
Pastabos
Į salinimą dėti 4.3g askorbo rūgšties
Salyklą užpilti 25l 75°C RO vandeniu (mentalas turi pasiekti 67°C)
Salinti 60-80 min.
Virimas 80 min
Virimo info (2018-10-07):
- į mentalo užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (25l vandens)
- į antroko užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (27l vandens)
- mentalo pH: 5.3 (matuota po 20 min salinimo)
- viso pritekinta 43l misos
- po virimo liko apie 38l
- supiltas prieš 48 val. užraugtas 10l "starteris" + 2l RO vandens
- viso į fermenterį gavosi 50l alaus
- palikta fermentuotis 14°C patalpoje.
Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 10-12°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" 2~3 dienos prie 18-20°C;
Į antrinę dėti 3.75g (ant 50l alaus) askorbo rūgšties
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
* jei įmanoma - Cold crash, prie 1-3'C, 2-3 dienas;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (12~15°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.
Salyklą užpilti 25l 75°C RO vandeniu (mentalas turi pasiekti 67°C)
Salinti 60-80 min.
Virimas 80 min
Virimo info (2018-10-07):
- į mentalo užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (25l vandens)
- į antroko užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (27l vandens)
- mentalo pH: 5.3 (matuota po 20 min salinimo)
- viso pritekinta 43l misos
- po virimo liko apie 38l
- supiltas prieš 48 val. užraugtas 10l "starteris" + 2l RO vandens
- viso į fermenterį gavosi 50l alaus
- palikta fermentuotis 14°C patalpoje.
Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 10-12°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" 2~3 dienos prie 18-20°C;
Į antrinę dėti 3.75g (ant 50l alaus) askorbo rūgšties
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
* jei įmanoma - Cold crash, prie 1-3'C, 2-3 dienas;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (12~15°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.