Informacija

Kiekis:
45 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. gegužės 9 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.009
ABV:
5.8 %
IBU:
30
EBC:
15
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienna salyklas 6.0 4.500
Pilsen salyklas 3.7 4.500
Miuncheno salyklas 15.0 2.200
Rūgštinis salyklas 5.5 0.500
Caramel Munich II salyklas (nebūtinai - tamsumui) 121.7 0.300
      12.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 11.5 35 70
Airiška kerpena 0.0 8 15
Spalt (DE) 5.7 40 15
      83  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 (10l starteriui) 12.0 83

Pastabos

Į salinimą dėti 4.3g askorbo rūgšties
Salyklą užpilti 25l 75°C RO vandeniu (mentalas turi pasiekti 67°C)
Salinti 60-80 min.
Virimas 80 min

Virimo info (2018-10-07):
- į mentalo užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (25l vandens)
- į antroko užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (27l vandens)
- mentalo pH: 5.3 (matuota po 20 min salinimo)
- viso pritekinta 43l misos
- po virimo liko apie 38l
- supiltas prieš 48 val. užraugtas 10l "starteris" + 2l RO vandens
- viso į fermenterį gavosi 50l alaus
- palikta fermentuotis 14°C patalpoje.

Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 10-12°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" 2~3 dienos prie 18-20°C;

Į antrinę dėti 3.75g (ant 50l alaus) askorbo rūgšties
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
* jei įmanoma - Cold crash, prie 1-3'C, 2-3 dienas;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (12~15°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.
Prisijungę aludariai