Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. spalio 12 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.010
ABV:
5.0 %
IBU:
22
EBC:
18
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienna salyklas 6.0 4.000
Čekiškas Pilsen salyklas 3.7 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 1.700
Karamelinis salyklas 201.2 0.400
      10.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 12.7 25 60
Hallertauer Hersbrucker 3.0 30 30
Airiška kerpena 0.0 9 15
Hallertauer Hersbrucker 3.0 20 5
      84  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 (2 pakeliai į 10l misos, 48h prieš virimą). 21.0 80

Pastabos

Salyklą užpilti 25l 75°C RO vandeniu (mentalas turi pasiekti 67°C)
Salinti 60-80 min.
Virimas 80 min

Virimo info (2018-10-07):
- į mentalo užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (25l vandens)
- į antroko užmaišymą dėta 8ml Kalcio Chlorido (27l vandens)
- mentalo pH: 5.3 (po 15 min)
- viso pritekinta 43l misos
- po virimo liko apie 38l
- supiltas prieš 48 val. užraugtas 10l "starteris" + 2l RO vandens
- viso į fermenterį gavosi 50l alaus
- palikta fermentuotis 14°C patalpoje.

Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 12-15°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" ~3 dienos prie 18-20°C;
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (14~16°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.
Prisijungę aludariai