Receptas / Erstikio GINTARINIS ELIS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 3 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo | 17.0 | 15 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 15 | 15 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 15 | 0 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M79 Burton Union (šlapios, naudotos) | 60.0 | 81 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 14ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 14ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)