Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 29 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.015
ABV:
7.9 %
IBU:
28
EBC:
69
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.500
Konditerinis cukrus (rudas) 500.4 0.550
Aroma 150.1 0.270
Special B 400.3 0.160
CaraAmber 60.0 0.160
BEST Caramel Dark salyklas 105.1 0.110
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 901.7 0.110
      6.860

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 3.8 70 60
Styrian Golding (Slovenia) 4.0 30 5
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 110.0 80

Pastabos

Įkvėptas recepto "Mano diubelis" 
Salinimas
50C-15 min
64C-50 min
72C-15 min
keliam iki 78C >tekinimas
salinimas vyko  ilgiau temperatūros tarp pauzių pakėlimui po plius 10-15min 
tekinimas 80C H2O
biersolis 8ml-45 min virimo
atvėsinta iki 20C
starteris pries 4 paras iš II generacijos
aeruota 3 perpylimai
realiai spalva šviesesnė nei skaičiuoklėj,nes šokoladinis salyklas  dėtas į ~ vidurį salinimo

Prisijungę aludariai