Receptas / Šūvis į sieną
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 29 d.
Parametrai
OG:
1.075
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
7.9 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
69
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 5.500 | 80.2 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 500.4 | 0.550 | 8.0 | |
Aroma | 150.1 | 0.270 | 3.9 | |
Special B | 400.3 | 0.160 | 2.3 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.160 | 2.3 | |
BEST Caramel Dark salyklas | 105.1 | 0.110 | 1.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 901.7 | 0.110 | 1.6 | |
6.860 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 3.8 | 70 | 60 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 4.0 | 30 | 5 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 110.0 | 80 |
Pastabos
Įkvėptas recepto "Mano diubelis"
Salinimas
50C-15 min
64C-50 min
72C-15 min
keliam iki 78C >tekinimas
salinimas vyko ilgiau temperatūros tarp pauzių pakėlimui po plius 10-15min
tekinimas 80C H2O
biersolis 8ml-45 min virimo
atvėsinta iki 20C
starteris pries 4 paras iš II generacijos
aeruota 3 perpylimai
realiai spalva šviesesnė nei skaičiuoklėj,nes šokoladinis salyklas dėtas į ~ vidurį salinimo
Salinimas
50C-15 min
64C-50 min
72C-15 min
keliam iki 78C >tekinimas
salinimas vyko ilgiau temperatūros tarp pauzių pakėlimui po plius 10-15min
tekinimas 80C H2O
biersolis 8ml-45 min virimo
atvėsinta iki 20C
starteris pries 4 paras iš II generacijos
aeruota 3 perpylimai
realiai spalva šviesesnė nei skaičiuoklėj,nes šokoladinis salyklas dėtas į ~ vidurį salinimo