Informacija

Kiekis:
32 litrai
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. sausio 4 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.005
ABV:
5.5 %
IBU:
9
EBC:
6
IBU/OG:
0.20
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.0 3.400
Speltos dribsniai 3.0 2.380
CaraGold 10.0 0.180
BEST Kvietinis tamsus salyklas 18.0 0.100
      6.060

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
West`o vietiniai gerieji 1.5 83 60
      83  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP653 Brett Lambicus 35.0 90

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Avietės 3.0 kg Antrinei fermentacijai 3 mėn.
Šeivamedis 3.0 kg Antrinei fermentacijai 3 mėn.
Mėlynės 2.0 kg Antrinei fermentacijai 3 mėn.

Pastabos

Turbid Mash - 21.5 ltr.
1. Salyklui ir dribsniams su 5 ltr 53°C vandens pasiekti 41°C, 20 minučių.
2. Įpilti 3.6 ltr vandens (100°C), keliant iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio į puodą, keliam iki 88°C ir laikom.
4. Įpilam 9 ltr vandens (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 3.8 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 7.5 ltr (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C vandeniu (apie 22 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1.008). Turim gauti apie 36 ltr misos preboil.
7 ml fosforo r. salinimui, 4.4 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl.

P.S. Taurei "nuėjo" avietinis, Framboise. Kaip labiau žinomas. Man labai geras šeivamedinis. Labai. Framboise ir "Parodyk, ką gali 2017" neblogai sudalyvavo :)
Prisijungę aludariai