Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gruodžio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.010
ABV:
4.0 %
IBU:
4
EBC:
6
IBU/OG:
0.09
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsnerio salyklas 4.0 2.000
BEST Kvietinis salyklas 4.0 1.400
Nesalykliniai kviečiai 3.0 0.250
CaraHell 25.0 0.100
      3.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Aurora 8.1 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
FM 41 70.0 75

Pastabos

Vanduo čiaupo + 5 g CaCl + 3.4 ml 85% fosforo r. salinimui (12 ltr.) ir 4.1 ml tekinimui (18 ltr.).
Salinimas:
3 valandos 30C,
10 valandų 63>55C (tiek nukrito).
Skystaja dalį nupilam, tirštajai - 10 min dekokcija ir keliam iki
74C - 30 min, keliam iki 77C ir tekinam. Gaunam 24 ltr.
Vėsinam iki 24C, užduodam mieles, fermentacija 23C.
Tekintas kvietinis, vienok...

Komentarai

  • GiN

    2015 m. Gruodžio 11 d.
    Tekintas, įdomu. Žemoj temperatūroj matau salinai, turėtų gvazdikėlių būt nemažai. O kam iš viso tiek ilgai salinai?
  • Peckelis

    2015 m. Gruodžio 11 d.
    Man irgi tekintas buvo įdomu :). Dėl žemų, tai trisdešimt laipsnių fitazei pasireikšt, tikiuosi, leido. Galgi, parūgštėjo, sakau, kvietinukas. Nu, o su antra faze atskira istorija. Sekdamas geriausiais trečiadienio paskaitos apie namudinę aludarystę pastebėjimais dėl galimybės darant alų užsiimti kažkuo kitu... Vienžo, pakėliau temperatūrą, suvyniojau į kaldras ir išvariau iš pradžių į kaimą, po to į KVAK`ą, tai namuose buvau po dešimties valandų. Va todėl tiek ir truko salinimas. Bet norėjosi kokio tai kremiškumo - todėl dekokcija :)
Prisijungę aludariai