Receptas / Senojo vienuolio sapnas
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 25 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
54
|
|
IBU/OG:
0.56
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis pilsner salyklas | 3.0 | 3.000 | 58.8 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.500 | 29.4 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.300 | 5.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black' (čekiškas) | 1200.9 | 0.100 | 2.0 | |
Skrudintas kviečių salyklas | 900.7 | 0.100 | 2.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.100 | 2.0 | |
5.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 5.0 | 45 | 45 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 20 | 15 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 10 | 5 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 75 |
Pastabos
Istoriškai Schwarzbier(Juodas alus) vienuolių buvo verdamas kaip elis...
Seniausias žinomas Schwarzbier (Juodas alus) - Braunschweiger Mumme ("Brunswick Mum") pirmąsyk dokumentuose minimas 1390 metais.
Tik apie 1870-1880 metus Schwarzbier pradėtas virti kaip lageris.
Šiuo receptu pamėginsiu išvirt senąją (viduramžiškąją) Schwarzbier versiją.
Gal tik dėl mielių abejoju, bet nemanau, kad Lietuvoj greit rasčiau Wyest 1007 German Ale, kurios manau čia labiausiai tiktų...
Salinimas:
50-55C - 20 min tik bazinis salyklas
63-65C - 90 min visi salyklai
Užkelt iki 76C ir tekint 76C vandeniu...
Virti 60 min
Seniausias žinomas Schwarzbier (Juodas alus) - Braunschweiger Mumme ("Brunswick Mum") pirmąsyk dokumentuose minimas 1390 metais.
Tik apie 1870-1880 metus Schwarzbier pradėtas virti kaip lageris.
Šiuo receptu pamėginsiu išvirt senąją (viduramžiškąją) Schwarzbier versiją.
Gal tik dėl mielių abejoju, bet nemanau, kad Lietuvoj greit rasčiau Wyest 1007 German Ale, kurios manau čia labiausiai tiktų...
Salinimas:
50-55C - 20 min tik bazinis salyklas
63-65C - 90 min visi salyklai
Užkelt iki 76C ir tekint 76C vandeniu...
Virti 60 min
audryla
2011 m. Gruodžio 22 d.Fermentuota: 48H 18-20C, 12d 14-16C
mielės ant tiek neutraliai suveikė , kad išlindo Spalt Select visame gražume, nors pabaigoje apynius permuša skrudintas miežių salyklas 'Black' iš "Aluteks'o". Anas tikrai pakankamai aitrokas...manau būtų užtekę ir 30-50gr...
na gal iki teminio susirinkimo šio salyklo aitrumas nurims...
Artis
2012 m. Sausio 13 d.Tipinis (gerają prasme) švarcbieras. Vienintelis vakaro teminis alus su elio mielėmis. Lagerinėse versijose labiau išryškinti vienas ar keli komponentai. Šiame aluje visi ingredientai bendrauja viename lygmenyje. Vidutinis-lengvas alaus kūnas. Jaučiama legva karamelė ir šokoladinis salyklas. Labai patiko!
Žaldokas
2012 m. Sausio 13 d.Visiškai nieko neišmanau apie Schwarzbierą. Asmeniškai man prie šokolado šiam momentui nelabai derėjo Spalt Select apyniai.
Gytis
2012 m. Sausio 13 d.Dainius
2012 m. Kovo 7 d.