Receptas / ardennes 6 (2016 ed.)
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gegužės 11 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 3.000 | 56.6 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 1.900 | 35.8 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.300 | 5.7 | |
Abbey Malt | 45.0 | 0.100 | 1.9 | |
5.300 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3522: Belgian Ardennes | 182.0 | 74 | |
Brewferm Top | 6.0 | 72 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apelsinų žievelė (karčioji) | 30.0 g | Virimui | 30 min. |
Pastabos
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XCSZXKQ
F.r. 30 gr mash + 27gr sparge, ph ->5,5
Vanduo 16.2+18
4gr CaCl2 + 2gr CaSO4. pH 5,45.
64C -- 60 min
72C -- 20 min
73C ->
Virti 90 min
Fermentacija 18-19C.
Iš pradžių įvestos Brewerm Top, maždaug po paros Belgian Ardennes pyragas apie 150 ml, svoris nurodytas recepte. Dabar gal Ardennes dėčiau anksčiau.
Aš recepto nekartosiu, ieškosiu kitų mielių.
F.r. 30 gr mash + 27gr sparge, ph ->5,5
Vanduo 16.2+18
4gr CaCl2 + 2gr CaSO4. pH 5,45.
64C -- 60 min
72C -- 20 min
73C ->
Virti 90 min
Fermentacija 18-19C.
Iš pradžių įvestos Brewerm Top, maždaug po paros Belgian Ardennes pyragas apie 150 ml, svoris nurodytas recepte. Dabar gal Ardennes dėčiau anksčiau.
Aš recepto nekartosiu, ieškosiu kitų mielių.
Komentarai
-
Gytis
2016 m. Gegužės 13 d.Jeigu kils noras kažką panašaus daryti, tai geriau imti us05 arba notty, o ne brewerm top. Ir abi mieles įvesti kartu, arba belgiškas po kokių 12 val max. Apelsino žievelės galima ir mažiau arba keisti kokiais nors apyniais. Kokius 2 mėnesiu žievelės kartumas stipriai jautėsi.
Aludarių Taurė 2016
2016 m. gegužės 8 d.Aludarių Taurė 2016
2016 m. gegužės 8 d.