Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gegužės 11 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.016
ABV:
6.0 %
IBU:
21
EBC:
11
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2016

    2016 m. gegužės 8 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Absoliuti kategorija
  • Aludarių Taurė 2016

    2016 m. gegužės 8 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgian Ales & Sour Beers

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 3.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 1.900
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.300
Abbey Malt 45.0 0.100
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (CZ) 3.9 20 60
Amarillo 9.6 10 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3522: Belgian Ardennes 182.0 74
Brewferm Top 6.0 72

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Apelsinų žievelė (karčioji) 30.0 g Virimui 30 min.

Pastabos

http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XCSZXKQ
F.r. 30 gr mash + 27gr sparge, ph ->5,5
Vanduo 16.2+18
4gr CaCl2 + 2gr CaSO4. pH 5,45.

64C -- 60 min
72C -- 20 min
73C ->

Virti 90 min

Fermentacija 18-19C.
Iš pradžių įvestos Brewerm Top, maždaug po paros Belgian Ardennes pyragas apie 150 ml, svoris nurodytas recepte. Dabar gal Ardennes dėčiau anksčiau.
Aš recepto nekartosiu, ieškosiu kitų mielių.


Komentarai

  • Gytis

    2016 m. Gegužės 13 d.
    Jeigu kils noras kažką panašaus daryti, tai geriau imti us05 arba notty, o ne brewerm top. Ir abi mieles įvesti kartu, arba belgiškas po kokių 12 val max. Apelsino žievelės galima ir mažiau arba keisti kokiais nors apyniais. Kokius 2 mėnesiu žievelės kartumas stipriai jautėsi.
Prisijungę aludariai