Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 15 d.

Parametrai

OG:
1.102
FG:
1.029
ABV:
9.6 %
IBU:
24
EBC:
51
IBU/OG:
0.24
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 20.0 6.500
CaraMunich 120.3 0.210
BEST Melanoidin salyklas 60.0 0.130
BEST Black salyklas 1407.3 0.050
      6.890

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 5.3 30 60
Hallertau Mittelfruh 5.3 20 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (starteris) 1500.0 72

Pastabos

56C- 10 min
68C- 45 min
76C- 10 min
21 ltr H2O + 6 ltr tekinimui, 3 ml CaCl, 1 ml lactic acid

Komentarai

  • svyturys

    2016 m. Vasario 12 d.
    Hidrometras dabar rodo 1.030. Traktuoti kaip FG, ar truputėlį pastrigusią fermentaciją?
  • Gytis

    2016 m. Vasario 12 d.
    71 proc kaip W34/70 mažoka. Bet tokio abv su šitomis mielėmis nesu daręs. Gal čia jau joms riba?
  • svyturys

    2016 m. Vasario 13 d.
    Fermentis nurodo 10,5 toleranciją. Įtariu, kad starteriukas per silpnas buvo, nes fermentacija vyko "per negaliu", lazy boy tsakant. Na dar luktelsiu, jei nekis, teks pilstyt
Prisijungę aludariai