Receptas / MEDKIRČIO ⯭ Pine ale
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 3 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 6.200 | 87.7 | |
CaraCrystal salyklas | 122.2 | 0.500 | 7.1 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.300 | 4.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 909.8 | 0.070 | 1.0 | |
7.070 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 12.8 | 25 | 60 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 5 | 15 | |
Pušų pumpurai | 0.0 | 70 | 15 | |
Pušų pumpurai | 0.0 | 80 | 3 | |
180 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M54 Californian Lager | 10.0 | 75 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Pušų pumpurai (savaitę užpilti 300ml 80% degtinės) - tik pumpurai (be degtinės) | 250.0 g | Antrinei fermentacijai | 7 d. | |
Columbus (sausam apyniavimui) | 50.0 g | Antrinei fermentacijai | 7 d. | |
"Pušų trauktinė" (likusi nuo užpiltų pumpurų) | 200.0 ml | Buteliuose | - |
Pastabos
Eiga:
Spiritas dadeda +0.9% ABV (350ml 80% spirito į 30l alaus), taigi, galutinis ABV turėtų būti ~6.4%.
- Salyklą užpilti 26 litrų 78'C vandens.
- Salinti: 68'C - 60 min.
- pH taikyti ~5.3
- Virti 60 min.
Spiritas dadeda +0.9% ABV (350ml 80% spirito į 30l alaus), taigi, galutinis ABV turėtų būti ~6.4%.
domaso
2016 m. Balandžio 3 d.Aromatas toks gana malonus - eglinis, sakingas, salstelėjęs, bet skonis tai ne koks, praktiškai gertum eglės šaką ir labai karčią :)
Bandysiu dar eksperimentuot, pabandysiu kitą kartą su pušimi, ir mažinsiu spyglių kiekį, ypač virimui. Ir ko gero IPA buvo nelabai vykusi mintis - kažkaip nedera tas stiprus kartumas su ta egle, reiks bandyt geriau AAA arba ABA.
P.S. nuskaidrėjo labai gerai, kol kas geriausiai iš visų darytų alų, nors ir kerpenos nedėjau, ir gyvatuko nenaudojau - gal eglės spygliai geriau už kerpeną... :)
Peckelis
2016 m. Balandžio 3 d.GiN
2016 m. Balandžio 3 d.domaso
2016 m. Balandžio 4 d.Dėl kvapo tai man jis patinka, tik skonis per stiprus. Pagrindinis minusas - neskanus ir stiprus eglės kartumas. Plius dar S04 atenuacija eilinį kartą gavosi 84% (tikėjausi iki 75%), tai nėra tokio kūno/saldumo kokio norėjau...
Sekantį kartą bandysiu "skaniam kartumui" daryt continuous hopping su Chinook, o spyglius naudot tik aromatui (sausam apyniavimui).
P.S. Šituo pirmu bandymu dariau tik 10 x 0,33l buteliukų, tai nieko tokio - buvau numatęs, kad čia tik eksperimentas ir gali nesigaut kaip norisi ;)
Crazyte
2017 m. Gegužės 24 d.http://www.themadfermentationist.com/2015/01/spruce-grapefruit-india-pale-gruit.html