Receptas / Erstikio TROPINIS STAUTAS
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
73
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.300 | 81.6 | |
Miuncheno salyklas (iš Alutekso) | 13.0 | 0.200 | 7.1 | |
Degintas salyklas (iš Alutekso) | 1200.9 | 0.120 | 4.3 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.100 | 3.5 | |
Laktozė | 1.0 | 0.100 | 3.5 | |
2.820 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (3 naudojimo) | 60.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas/Tekinimas:
Salinimas:
- Vanduo salinimui 6,8L 75ºC
- Mentalo santykis 6,8L / 2,72kg = 2,5
- Mentalo temperatūra 65ºC
- Trukmė 90 min
- Mentalo tūris 8,6L
Tekinimas:
- Nutekinamas pirmokas
- Pilama 5L 95ºC vandens.
- Laukiama 20 min, tekinamas antrokas
- Pilama 5L 95ºC vandens.
- Laukiama 20 min, tekinamas trečiokas
Fermentacija:
pirminė -7 dienos
antrinė -be antrinės
Salinimas:
- Vanduo salinimui 6,8L 75ºC
- Mentalo santykis 6,8L / 2,72kg = 2,5
- Mentalo temperatūra 65ºC
- Trukmė 90 min
- Mentalo tūris 8,6L
Tekinimas:
- Nutekinamas pirmokas
- Pilama 5L 95ºC vandens.
- Laukiama 20 min, tekinamas antrokas
- Pilama 5L 95ºC vandens.
- Laukiama 20 min, tekinamas trečiokas
Fermentacija:
pirminė -7 dienos
antrinė -be antrinės
runce
2011 m. Gruodžio 26 d.audryla
2012 m. Vasario 14 d.erstikis
2012 m. Vasario 15 d.audryla
2012 m. Vasario 15 d.Galiu pasiūlyt http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1006">Silvestro Stauto jei sugalvosi... tada sutarsim per vidinį paštą, kad čia neteršt...
audryla
2012 m. Kovo 17 d.Man kaip ir @runce norėtųsi daugiau kartumo ir mažiau saldumo. ...mano galva laipsnių daugiau nei 6.3%, jaučiasi alkoholis...bet gal čia jau kabinėjuosi :-)
Geriasi tikrai skaniai.
Įtariu vanduo labai kietas pas patį, kad gaunasi toks tamsus alus...