Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 23 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.006
ABV:
5.7 %
IBU:
33
EBC:
18
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.000
BEST Red X salyklas 30.0 0.500
Melanoidinas 70.6 0.500
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 10 60
Columbus 13.5 10 15
Cascade 5.8 10 1
Summit 17.0 15 0
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai