Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
66 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 9 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.010
ABV:
6.5 %
IBU:
24
EBC:
14
IBU/OG:
0.40
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 3.290
Miuncheno salyklas 15.0 1.260
Cukrus 0.0 0.350
CaraCrystal 120.1 0.108
      5.008

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.5 27 60
Saaz (Czech) 3.1 14 60
Saaz (Czech) 3.1 6 30
Saaz (Czech) 3.1 10 0
      57  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Trappist High Gravity 100.0 83

Pastabos

59C -- 15 min
63C -- 60 min
69C -- 15 min

Fermentacija nuo 20C.

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 28 d.
    Galų gale išpilstytas pirmas virimas.
    14 d. pirminė, 13 d. antrinė.
    Refermentacija buteliuose. Pažiūrėsim ką tai duos.

  • Artis

    2011 m. Gruodžio 29 d.
    Kaip darai refermentacija? Starteriukas ir kartu su cukriuku buteliuoji?
  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 29 d.
    Šį kartą tiesiog mielių pyrago įdėjau. Mieles nuo to paties alaus viršaus fermentacijos metu nuėmiau. Plius gliukozės tirpalas ir viską išmaišiau. Kiek ten tų mielių pakliuvo, tai tik spėlioti galiu. Įdėjau maždaug 30 ml skysto pyrago.

  • Gytis

    2012 m. Lapkričio 20 d.  
    Virta prieš metus, bet dar turiu 4 butelius. Geras. Mielės geriausios iš mano bandytų belgiškų, tik joms reikia laiko.
Prisijungę aludariai