Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
69 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. vasario 25 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 27 d.

Parametrai

OG:
1.078
FG:
1.020
ABV:
7.7 %
IBU:
29
EBC:
39
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
Vienos salyklas 7.5 3.300
Viskio salyklas 4.0 1.000
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1329.0 0.150
      9.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target 10.3 40 60
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Ąžuolo drožlės 10.0 g Antrinei fermentacijai 1 sav.

Komentarai

  • Alchemikas

    2016 m. Vasario 28 d.  
    Nors gamintojas nurodo dėti ne daugiau kaip 5 proc. viskio salyklo, pasižiūrėjęs, kad kiti deda ir 50 proc., tai pirmam kartui dėjau 10 proc. - kitam kartui bus aiški kryptis: mažiau ar daugiau.
  • Peckelis

    2016 m. Vasario 28 d.  
    Išbandysi ir žinosi, bet yra viena bėda, jei kitam kartui naudosi kito pirkimo salyklą. Nes ne salyklo procentuose esmė, o fenolių kiekyje konkrečiame salykle. Gali skirtis labai. Ir dar - stilius sako, kad dūmas gali būti kažkur tolumoje, taip kad padauginai, mano supratimu :)
  • Alchemikas

    2016 m. Vasario 29 d.  
    Jei kvapas bus labai arti, teks keisti pavadinimą į "Kaimyno tvartas dega" :) Žiūrėsim, ragausim.
Prisijungę aludariai