Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.020
ABV:
5.3 %
IBU:
19
EBC:
22
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų krašto salyklas 4.0 1.270
Pale Ale salyklas 7.0 0.950
Brewferm munich 15.0 0.320
Brewferm cara-crystal 120.1 0.190
Invertuotas cukrus (rudas) 3.0 0.060
      2.790

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra spurgos (JAV) 13.8 5 60
Admiral (U.K.) 13.8 4 5
      9  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 6.0 67

Pastabos

Kaip bazė imtas receptas: http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/489-Belgas%20vDupel
ir vietoje bazinio sąlyklo per klaidą panaudotas biržų, o vietoje wyyast naudotas breferm top, ir apyniai pakeisti į citra ir per klaidą per mažai pasigaminau invertuoto cukraus, tad įdėjau 64g vietoje 95g, kompensuooti paprastu cukrum - pamiršau.

Procesas:
Strike'inam į 35c
1c/min keliam iki 66c.
Valandą laikom temperatūrą.
1c/min keliam iki 77c.
Ištekinam.

Apie pavadinimą:
Dėl kiek sumažinto stiprumo belgas ne "vdupel" o blaivas, dėl biržų bazės, kuri formuoja visą skonį - biržuose, o dėl noro bandyti šauti stiliumi į belgų pusę - belgas.

Komentarai

  • beabras

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Pristatytas VAK susirinkime 2011 12 08.
  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Ragautas VAK'e. Viskas ok, bet ypatingo belgiškumo nepajutau. Labiau toks įprastas neapyniuotas eliukas. Pamiršau vakar paklausti ar paties manymu šio alaus skonis nepasikeitęs po kelionės į VAK'ą.
  • Dainius

    2012 m. Sausio 11 d.
    Paprastas, geriamas alus, kaip ir minėjo Gytis, nepasakytum kad labai į belgišką panašus.
Prisijungę aludariai