Informacija

Kiekis:
42 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 9 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 15 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
18
EBC:
34
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.5 5.250
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.730
BEST Caramel Munich I salyklas 90.7 0.630
BEST Caramel Aromatic salyklas 50.5 0.630
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.630
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 801.2 0.210
      10.080

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (DE) 4.5 42 60
Tettnanger (DE) 4.5 42 30
Tettnanger (DE) 4.5 42 0
      126  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 210.0 75

Komentarai

  • elis

    2016 m. Kovo 15 d.  
    2 po 21 ltr.virimai tais pačiais igradientais bet skirtingais būdais

    pirmas virimas
    66C>64  70 min
    <72C ~ 20 min
    <77 -->

    antras virimas
    64 
    1/3 dekokcija
    pakilo ~66 c
    1/3 dekokcija
    pakilo ~68
    tekinta 85 C h20
    45 min virimo biersolis
    antros partijos salinimas sumoje ilgas .

    skrudintas salyklas detas i tekinima
    mieles ivestos 19 C
    fermentavimo aplinka 10-12C
    mieles pries ~pusantro men dirbusios, iš šaldytuvo, be starterio apsigyveno po puses paros
    3 paskutines pirmines paros 19 laipsniu







  • elis

    2016 m. Kovo 26 d.  
    įdomiai čia,pagal receptą FG 1.013,o mielės sugraužė iki 1.007, bet paragavus perpilant į antrine (abieju virimu, vieno stipriau kito silpniau) jaučiasi saldumas ,ne tai kad saldu ,bet...saldu.Arba liežuvis,tsakant,nusipasnikavo.Laukti.
  • Gytis

    2016 m. Kovo 27 d.
    W34/70 standartinė atenuacija yra 82%, pas tave nurodyta 75%. Praktikoje esu turėjęs ir 85%.
  • elis

    2016 m. Kovo 28 d.  
    ačiū Gyti,sudėjai nežinią į šėpukės lentynėles :)

Prisijungę aludariai