Receptas / Duvel pusbrolis
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 25 d.
Parametrai
OG:
1.079
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
8.3 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 7.400 | 79.1 | |
Cukrus (belgiškas konditerinis) | 0.0 | 0.900 | 9.6 | |
CaraPils | 5.0 | 0.570 | 6.1 | |
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 0.350 | 3.7 | |
Brewferm Aroma | 3.0 | 0.130 | 1.4 | |
9.350 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding (Slovenia) | 5.2 | 75 | 60 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 65 | 15 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 35 | 0 | |
175 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast Belgian Strong Ale (1388) | 12.0 | 81 |
Pastabos
Cukrus dedamas 10min.
Ekstraktas starteriui
salinam: 55C, per 15min keliam iki 60C, pripilam verdančio vandens iki 64C, valandą laukiam.
tekinti 77C
Ekstraktas starteriui
salinam: 55C, per 15min keliam iki 60C, pripilam verdančio vandens iki 64C, valandą laukiam.
tekinti 77C
AJ
2013 m. Kovo 17 d.Tomas
2013 m. Kovo 17 d.Red. ačiū už prikeltą temą, pagalvojau, kad dar reikia išvirti šį alų ir padėti kur nors toli toli bręsti... :)
Šiaip alus turėtų patikti stipresnių įspūdžių mėgėjams. Čia ne kažkoks lageriukas-sysaliukas ;)
AJ
2013 m. Kovo 17 d.Šiek tiek pakoregavau receptą, bandysiu subrandint savo jubiliejui lapkričio mėn. :]