Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 25 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.015
ABV:
8.3 %
IBU:
29
EBC:
8
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 7.400
Cukrus (belgiškas konditerinis) 0.0 0.900
CaraPils 5.0 0.570
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 0.350
Brewferm Aroma 3.0 0.130
      9.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 5.2 75 60
Saaz (Czech) 2.9 65 15
Saaz (Czech) 2.9 35 0
      175  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Belgian Strong Ale (1388) 12.0 81

Pastabos

Cukrus dedamas 10min.
Ekstraktas starteriui
salinam: 55C, per 15min keliam iki 60C, pripilam verdančio vandens iki 64C, valandą laukiam.
tekinti 77C

Komentarai

  • AJ

    2013 m. Kovo 17 d.
    Tomai, kaip pavyko šitas receptas? Panašu buvo į Duvel ir kiek laiko brandinai?
  • Tomas

    2013 m. Kovo 17 d.  
    Nors ir ragavau parduotuvinį Duvel, 1:1 nelyginau. Šiaip tikrai panašumo yra. Alus tikrai puikus gavosi, tik vienas jo minusas - reikia laaaabai ilgai brandinti. Paskutinį butelį išgėriau gal 7 mėn. brandumo, nors skonis buvo fantastiškas, bet jautėsi, kad pabrandinus dar - nesuklysi :)

    Red. ačiū už prikeltą temą, pagalvojau, kad dar reikia išvirti šį alų ir padėti kur nors toli toli bręsti... :)
    Šiaip alus turėtų patikti stipresnių įspūdžių mėgėjams. Čia ne kažkoks lageriukas-sysaliukas ;)
  • AJ

    2013 m. Kovo 17 d.
    Yra daug gero alaus, bet kiek per savo gyvenimėlį jau teko paragaut, Duvel ko gero būtų tas alus kurį imčiau į negyvenamą salą :))
    Šiek tiek pakoregavau receptą, bandysiu subrandint savo jubiliejui lapkričio mėn. :]
Prisijungę aludariai