Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 1 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugsėjo 2 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.009
ABV:
5.4 %
IBU:
9
EBC:
13
IBU/OG:
0.17
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2018

    2018 m. gegužės 13 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Absoliuti kategorija
    Surinkti taškai: 33.91
  • Aludarių Taurė 2018

    2018 m. gegužės 13 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Belgian ales & Sour beers
    Surinkti taškai: 33.91
  • Aludarių Taurė 2017

    2017 m. balandžio 30 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Belgiškas elis ir rūgštusis alus
    Surinkti taškai: 264.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.200
BEST Kvietinis salyklas 4.8 0.800
BEST Munich salyklas 15.5 0.500
Cukrus 0.0 0.500
BEST Caramel Munich I salyklas 90.8 0.250
      4.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Willamette 5.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
french saison (m29) 12.0 82

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Avietės 8.0 kg - -

Pastabos

Į lentelę įrašiau puse kilo cukraus ,bet tai apytikslis kiekis kuris bus išgautas iš aviečių.Aviečių cukringumas yra apie 7%. Šiuo konkrečiu atveju avietės OG padidins apie 0,01 punkto.
 
50C  20 min
65C  60min
keliam iki 78C ->
Pirminės aplinka 22C-25C
Avietės~400gr/ltr. į antrinę  matyt porai mėn.

Komentarai

  • elis

    2016 m. Rugsėjo 2 d.  
    Matyt saldumui, sodrumui, kad rimčiau būtu, spalva šviesaus vario.Daug kur receptuose aviečių, saisono yra truputi karamelinio , kvietys su avietėm labai dera.Taigi.Deja jau pozdno, jau tuoj šaldysiu. Labai blogai ?Dar mintyse , po antrinės,po ragavimo, gal net laktozės galvoju saują  vaikišką įdrėbt.
  • Peckelis

    2016 m. Rugsėjo 5 d.  
    Patinka tavo atsakymai - išsamūs. Nors klausiau tik apie miuncheną, kuris kaip ir nelabai vaisiniame saisone. Bet kas gali paneigti, kad viskas bus labai gerai? 
  • elis

    2016 m. Rugsėjo 5 d.
    Viskas bus gerai.Geriau negu gerai.Kitaip dramblio neparduosi:).Tegu nebūna į stilių,svarbu kad skanus būt,o dėl skonio...Nedaug liko laukti,kiek čia iki tos žiemos :).Tuk tuk tuk į stalą trys kartus.
  • elis

    2017 m. Gruodžio 21 d.
    Aludarių taurė 2017m. 

    Belgian Ales & Sour Beers: Saison 3 vieta

  • elis

    2018 m. Gegužės 25 d.
    AT2018m. absoliučioje įskaitoje 2 vieta
    AT2018m.belgiško alaus kategorijos ir medalio laimėtojas 1 vieta
    AT2018m.belgiško alaus sour sesijos 1 vieta
Prisijungę aludariai