Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. spalio 22 d.

Parametrai

OG:
1.083
FG:
1.025
ABV:
7.7 %
IBU:
79
EBC:
33
IBU/OG:
0.94
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.6 6.500
Karamelinis salyklas 205.0 0.500
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 40 90
Tradition 4.3 20 90
Cascade (US) 5.8 10 35
Saphir 3.5 10 35
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) trečia karta 100.0 70
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 70

Pastabos

virta 2016 10 01
pilstyta 2016 10 21
Receptas 6

Mielės US-05, naujas pakelis 11g (sena karta įtartina, pereinu prie naujo pakelio)
Apyniai Magnum 40 g spurgais ir Cascade 10g granulėmis, gal dar saphire 10 g, Tradition 20 g spurgais

Salinta 70 min 66 C
Pradinis vandens kiekis 18 l, t 74C antras pylimas 10 l, 72 C palaikant 10 min.

Aušinama vonioje šulinio vandeniu ~1 val.

pradinis BRIX 20 (gal skalė daugiau nerodo? :D)
galutinis BRIX 6

Trukau 9 valandas su salyklo malimu - šulinio vandens įbėgo, teko vėl virinti iš naujo. Todėl toks ilgas virimas.


Fermenteryje numatoma laikyti 3 savaites.


Kategorija gana stipriai neatitinka, bet tebūnie... Vokietis amerikoje verda tarkim :D
Ateičiai kad link amerikos tempti verta būtų sausai paapyniuote 10-20 gr.

Nuotraukos

Prisijungę aludariai