Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. lapkričio 8 d.

Parametrai

OG:
1.089
FG:
1.020
ABV:
9.1 %
IBU:
83
EBC:
99
IBU/OG:
0.94
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 8.5 8.000
Special B salyklas 292.0 0.520
BEST Black salyklas 1157.2 0.400
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.300
BEST Chocolate salyklas 905.6 0.300
      9.520

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger 8.3 100 60
East Kent Golding 5.2 60 30
      160  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham šlapios 500.0 78

Pastabos

Pirmas bandymas virti imperinį stautą.
Starteris jau fermentuojasi :)
Vanduo:
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=5GRHX81

Receptas nusižiūrėtas čia:
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=238807



Komentarai

  • Zhiniukas

    2016 m. Lapkričio 15 d.
    Reikia patarimų dėl vandens. Kiek dėti kreidos, CaCl ir kitų druskų vilniaus vandeniui?
    Skaičiuoklė liepia dėti H3PO4 ir tą kiekį didina, dedant kreidą.
  • IgnasV

    2016 m. Lapkričio 15 d.
    Virdamas stautą vandens negerinu. Tokia mano nuomonė :)
  • Peckelis

    2016 m. Lapkričio 15 d.
    Gerinti vandens stautams nereikia. Kitiems alums irgi. Vandenį reikia ruošti.
    Klausimas - pasirinkai Londono vandenį ir ignoruoji jo analitę. Kodėl? Pabandyk skaičiuoklėje taip: išimk kreidą, pridėk CaCl2 iki Londono chloridų/sulfatų santykio arba gali ir daugiau, kad chloridų būt iki 3 kartų daugiau, nei sulfatų. Pasižiūrėk rūgšties kiekį, nusistatyk 5.5 pH. O kreidą atsargiai suberk į verdamą misą.
Prisijungę aludariai