Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 17 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.006
ABV:
7.2 %
IBU:
28
EBC:
10
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.500
BEST Munich salyklas 15.5 1.000
Medus 2.0 0.220
BEST Kvietinis salyklas 4.8 0.200
      5.920

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding 5.0 40 70
East Kent Golding 5.0 15 10
Styrian Goldings 3.2 15 10
East Kent Golding 5.0 15 1
Styrian Goldings 3.2 15 1
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Belle Saison 12.0 90

Pastabos

20min 52°C (1/2)
90min 64°C (1/3)
Keliam iki 78°C ant viryklės
Tekinam su 78°C H2O (termoizoliuotame inde)

Medus į puodą 5 minutėms

Fermentacija maksimalioje rekomenduojamoje gamintojo temperatūroje - 22°C

Komentarai

  • Zylė

    2017 m. Vasario 11 d.
    Gal kokių klaidų bendruomenė atrastų mano pirmąjame saisono recepte...
  • Peckelis

    2017 m. Vasario 12 d.
    Ne tai, kad klaidų, bet... kad ir kaip tau belle et délicieux atrodytų karameliniai, jie nėra būtini, ypač pirmame tavo saisone. Gal vėliau kada padraivinsi. Jei magnumą pakeistum ar dėtum kažkiek mažiau ir gal misos apyniavimui, irgi pagerėtų reikalai. Ir fermentuok šilčiau. Bet daryk, kaip nori.
  • Zylė

    2017 m. Vasario 12 d.  
    Ačiū už pastabas. Karameliniai ir man kėlė abejonių - išėmiau. Receptą perapyniavau į tokį, kaip suprantu, tipišką variantą. Fermantacijos temperatūrą taikysiu į 22°C. Žiemą paprasčiau: trukt arčiau radiatoriaus, trukt toliau.
  • Mikas

    2017 m. Vasario 12 d.  
    Ir bent jau man prie 22C atenuacija dažniausiai virš 90% būna.
Prisijungę aludariai