Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. liepos 25 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. lapkričio 7 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.017
ABV:
7.4 %
IBU:
21
EBC:
49
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 6.000
Medus 2.0 1.000
BEST Chocolate salyklas 1408.8 0.200
      7.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 15 40
Cascade (US) 5.8 10 30
Tradition 4.3 10 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) antra karta! 200.0 77

Pastabos

2017 -07-28 virimas

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Peckelis

    2017 m. Lapkričio 14 d.  
    Medus gali būti dedamas užgazavimui, bet šaukšteliais matuoja amerikiečiai. Paskaičiuok, kiek reikia, ištirpink kokiam puslitryje to paties alaus, pakaitink iki kokių 75C ir supilk, prieš buteliuojant. Ir kažkiek pasterizuosi tuo pačiu. Nes jei nekoks medus, tavo alui po šaukštelių gali ir spontaninė prasidėti, bo jai valgyti dar tikrai yra ko tavo aluje.
    Priklausomai, ko nori gauti, galima dėti virimui (tik alkoholis), fermentacijai (alkoholis ir kažkiek aromato), antrinei (aromatas ir alkoholis) ir užgazavimui (tiesiog feng shui). Kalba tik apie tipinį medų. Jei medus koks nors vienetinis, tada vėl kitos opcijos. Vienžo.... vark vargelį bandydamas, visaip bus gerai.
  • Bitininkas

    2017 m. Lapkričio 15 d.
    Medų supyliau po virimo , iškarto prieš šaldant. Skonis labai geras, švelnus, nesijaučia laipsnių. dėl užsigazavimo aš dedu viena arbatini nubraukta šaukšteli cukraus (3g.) ant 1l.
  • darkas

    2017 m. Lapkričio 16 d.
    Ačiū. Dabar jau apie medaus naudojimą alaus gamyboj supratau.
  • Palangos Juze

    Prieš 5 sav.
    Labas, noriu isbandyt tavo recepta. Gali parasyt salinimo temp, fermentacijos ir brandinimo laika?
  • Bitininkas

    Prieš 5 sav.
    Labas, salinu visados prie 70-max75C, po valandos laiko temp. trumuputi pakrenta koki 3-4C, nu tada tekinu antra vandens kieki 10l, tada visa kieki viriau apie 1val.,  i fermentacini kibira 33l supyliau mieles, alų ir palieku savaitei, kambario temp. kad uzsigazuotu, po savaitės perpilu ir nesu i rusi, irgi palaikau savaite, ir tada jau supilu i butelius. ( dedu dar 2-3g. cukraus kad uzsikazuotu)
Prisijungę aludariai