Receptas / vasario 16 stoutas
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 19 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.32
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 4.0 | 4.200 | 70.9 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.500 | 8.4 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 8.4 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.300 | 5.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.200 | 3.4 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.100 | 1.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.080 | 1.4 | |
cikorija | 600.5 | 0.040 | 0.7 | |
5.920 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding (Slovenia) | 3.0 | 60 | 60 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 3.0 | 10 | 10 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) antros kartos | 12.0 | 77 |
Pastabos
pononieko paprotintas:
miežinius ir avižinius dribsnius paskrudinau orkaiteje: 30 min - 60C , 30 min - 100C, 30 min- 140C
Degintus salyklus atskirai uzpyliau 70C vandeniu termose, supiliau i salinimasi pries tekinant
cikorija sudejau i virimo pabaiga
miežinius ir avižinius dribsnius paskrudinau orkaiteje: 30 min - 60C , 30 min - 100C, 30 min- 140C
Degintus salyklus atskirai uzpyliau 70C vandeniu termose, supiliau i salinimasi pries tekinant
cikorija sudejau i virimo pabaiga