Receptas / Užšalę lede
Informacija
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 6.000 | 53.5 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.700 | 33.0 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 0.700 | 6.2 | |
BEST Caramel Munich II salyklas | 121.0 | 0.370 | 3.3 | |
BEST Melanoidin salyklas | 70.8 | 0.370 | 3.3 | |
TF Pale Chocolate | 630.0 | 0.070 | 0.6 | |
11.210 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertauer Hersbrucker | 3.5 | 90 | 60 | |
Hallertauer Hersbrucker | 3.5 | 30 | 30 | |
120 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat | 200.0 | 74 |
Pastabos
Aventinus weizen-eisbock
Skaičiuoklės parametrai dar neišėmus ledo
50C-10min
65C-70min
1\3 dekokcija
72C-10min
76C->out
verdam 90min.
mielės prieš savaitę nuimtos nuo 60 litrų hefeweizeno,aeracija ,nutrivitas.
dalinsiu po lygiai (~15 ltr) į du fermenterius:
1- 18C aplinka
2- 22C aplinka
antrinėje abu sumaišom į vieną fermenterį.
Skaičiuoklės parametrai dar neišėmus ledo
50C-10min
65C-70min
1\3 dekokcija
72C-10min
76C->out
verdam 90min.
mielės prieš savaitę nuimtos nuo 60 litrų hefeweizeno,aeracija ,nutrivitas.
dalinsiu po lygiai (~15 ltr) į du fermenterius:
1- 18C aplinka
2- 22C aplinka
antrinėje abu sumaišom į vieną fermenterį.
Nuotraukos
Komentarai
-
elis
2017 m. Lapkričio 15 d.tai vistik nepagaunu .Rašoma internete , kad visko pradiniame aluje nereikia persūdit, nes išėmus ledą viskas koncentruojasi, kaipo ir logiška.Tai jeigu sakykim pusę tūrio ledu išmetam , tai pradiniam 30 IBU , galutiniam bus 60 IBU.? Ar su ledu iškeliauja ir apynys, ar šaltis kartumą nulygina.ir patampa 15 IBU
https://schneider-weisse.de/en/node/54
-
Peckelis
2017 m. Lapkričio 15 d.Koncentruojasi, vandenį išimant, viskas. Bet santykis išlieka. Tai svarbu (ledą prasitirpinęs, vardan žinių, gali pasiragauti - ne kaži ką ten visko likę).Bet tiesinės priklausomybės nėra - nė vienas parametras tiesiogiai nedvigubėja. Pažaisk su receptu, tiesiog didindamas/mažindamas alaus kiekį, kaip tokį ir stebėk parametrų kitimą. Nereiks nė internetų - įdomus žaidimas bus. -
elis
2017 m. Lapkričio 16 d.Nagi vis tik liksiu daugiau prie tos senos sudėties su šiek tiek daugiau apynio,su planavimu maždaug nuimti apie trečdalį ledo ir su likusiu ant ribos vos jaučiamu kartumu.Juolab ,kad vis tik tai kvietys su savo gvazdikėliais,didelis ABV gali stiprinti pojūtį karčio,nors saldumas gali maskuoti kartumą,vienu žodžiu jei gausis tragedija ,tai dar lieka vienas žingsnis korekcijai su apyniu arbatėle.Pagal originalų Aventinuso IBU lyg per daug,iš kitos pusės lyg per mažai.Norisi būti ir gražiu ir protingu,nors persiplėšk:)))
Ačiū už pasiūlytą parametrų žaidimuką. Tikrai rezultatai vienok netikėti. Gyveni ir mokaisi:) -
elis
2017 m. Gruodžio 8 d.Praktiškai pusę ledais išėjo,taigi susikoncentravo sakykim dvigubai,ABV skaičiuoti ~12.
Į 5 litrų bambalius pilta po ~4 ltr alaus,suspausti ,palikta šiek tiek oro ledo plėtimosi kompensavimui.
Šaldiklis ant "normalaus šaldymo' apie 20 valandų.
šaldiklio po 20 valandų rodmuo apie -12C,bambalio ~1C,
vienas dangtelis visiems buteliams sugrežiotas ir tekinta tiesiai į kegą.
Karbonizacija su CO2 iš baliono.
porą mėn pabrandinti ir buteliukus. -
elis
2018 m. Gegužės 25 d.AT2018m.absoliučioje įskaitoje 11 vieta
AT2018m. Lagerių kategorijos ir medalio laimėtojas 1 vieta
AT2018m.Stiprių lagerių sesijos laimėtojas 1 vieta
Aludarių Taurė 2018
2018 m. gegužės 13 d.