Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 19 d.

Parametrai

OG:
1.087
FG:
1.018
ABV:
9.0 %
IBU:
25
EBC:
51
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2018

    2018 m. gegužės 13 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Lagers
    Surinkti taškai: 37.80

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.0 2.800
BEST Munich Dark salyklas 25.0 1.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 0.500
BEST Caramel Munich II salyklas 120.6 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 813.0 0.090
      4.590

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tradition 7.0 20 60
Tradition 7.0 10 10
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 79

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Žemuoginė avietė 550.0 g Antrinei fermentacijai 7 d.

Pastabos

Vanduo: 20L (16/4) salinimą: 1g. CaCl
 Ca    Mg    Na     Cl   SO4     HCO
81.6  17.0  10.0  61.1  26.0   258.000

Salinimas: 52C - 10min
                 66C - 60min, 1/3 dekokcija
                 78C - 10min
BG: 19.4brix (1.080)
Fermentacija: pirminė: 12C - 16d., antrinė: 4C - 8 d.
Pastaba: po fermentacijos alus padalintas į dvi dalis po 5l. Viena dalis palikta be nieko. Kita dalis su žemuoginėmis avietėmis (550g. šaldytų uogų pakaitintos 70C -10min.)











Prisijungę aludariai