Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gruodžio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. kovo 25 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.011
ABV:
7.8 %
IBU:
18
EBC:
38
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.000
Konditerinis cukrus (rudas) 35.0 1.000
Special B salyklas 290.8 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Goldings 5.3 30 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1762: Belgian Abbey II 12.0 85

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Mitybinė terpė mielėms 10.0 g Virimui -

Pastabos

Salyklai:
20min 52°C (1/2);
90min 67°C (~1/3);
Keliam iki 78°C ant viryklės;
Tekinam su 79°C H2O (termoizoliuotame inde);
1 kg Konditerinio cukraus (rudo) į puodą;

Fermentacija 18-20°C

Gazas - 2.6 vol

Vėliau ant mielių pyrago fermentuojamas - "Paprastas, bet keturgubas"

Komentarai

  • Zylė

    2017 m. Gruodžio 12 d.  
    Ačiū už pastabą. Man irgi pasirodė įtartina. Pataisiau. Primečiau rudam cukrui 100 EBC.
  • Gytis

    2017 m. Gruodžio 12 d.
    Iš patirties ne daugiau kokių 30-40 EBC. Čia jeigu labai rudas. Jeigu tas šviesiai rudas - 15 EBC. 

  • Zylė

    2017 m. Gruodžio 13 d.
    Bet kaip taip gali būti. Brewfeermas ant pakelio rašo 600-700 EBC. Negi gali gamintojas apsirikti 20 kartų.
  • Peckelis

    2017 m. Gruodžio 13 d.
    Per Marijų užklausą gamintojui. Gal paaiškins, kas, kodėl ir kaip. Bo žinantys praktiką nebeišsiduria, o kitiems toks R`n`R išeina.
  • Zylė

    2017 m. Gruodžio 13 d.
    Na, tada tamsinsiu salyklu. Nebebus taip minimalistiškai kaip buvau sumąstęs.
Prisijungę aludariai