Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
89 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 19 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.008
ABV:
5.3 %
IBU:
36
EBC:
6
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas 4.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnang 3.3 80 60
Tettnang 3.3 45 30
      125  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 25.0 83

Pastabos

Prigalvojo: balandžio mėnuo, lagerai, matai. Ir taip gal lagerioką būtau daręs, tai dabar kaip ir privertė, padlos... :)
RO, 16/25, 3.4/3.1/1/2.2 druskos, 3 ml fosforo r. salinimui
Analitė:
38.9   8.5    9.6    40.7    77.7, litle bitter, ratio 1.9
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=N06P8VW

Salinimas:
53C - 15 min.,
61C - 75 min.,
77C - tekinam.
Fermentacija: misa šaldoma iki 12C, 8C pradžia.
Per keturias pirmąsias fermentacijos dienas "nuvalgyti" 3 Plato iki kažkur 9. Tada pakelta temperatūra iki 10,5C, per penkias dienas nukrito iki 2.5 Plato. Perkelta į 17C temperatūrą likučių suvalgymui ir fermantacijos pabaigai.
Prisijungę aludariai