Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
88 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 21 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 16 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.014
ABV:
7.1 %
IBU:
24
EBC:
45
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas 4.0 3.500
Munich salyklas 15.5 0.870
Figų piure 3.0 0.460
Avižos 4.0 0.220
Grikių medus 10.0 0.180
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 909.1 0.160
Crystal Dark salyklas 166.8 0.160
Special B salyklas 292.6 0.110
Chocolate rye malt 506.8 0.080
      5.740

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Dana 13.0 18 60
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale BE-134 11.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Anyžinė ožiažolė (Pimpinella anisum) 2.0 g Virimui 5 min.
Žvaigždinis anyžius (Illicium verum) 1.0 g Virimui 5 min.
Cinamonas (Cinnamomum verum) 1.0 g Virimui 5 min.

Pastabos

RO, 15/18, 2/2/1/2, 69C singlas,
Avižas pavirti 15 min. ir supilti paskutinioms 10 min. salinimo.
Figas pavirti 5 min., sublenderiuoti ir supilti paskutinėms 10 min. virimo.
Medų pašildyti vandens vonelėje ir supilti pradėjus šaldyti.
Mielės pasirinktos dėl jų aukštos atenuacijos, vaisiškumo, prieskoniškumo, labiau gvazdikėlinio.
Prisijungę aludariai