Receptas / Afro saisonas II
Informacija
Parametrai
OG:
1.068
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
45
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsen salyklas | 4.0 | 3.500 | 61.0 | |
Munich salyklas | 15.5 | 0.870 | 15.2 | |
Figų piure | 3.0 | 0.460 | 8.0 | |
Avižos | 4.0 | 0.220 | 3.8 | |
Grikių medus | 10.0 | 0.180 | 3.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 909.1 | 0.160 | 2.8 | |
Crystal Dark salyklas | 166.8 | 0.160 | 2.8 | |
Special B salyklas | 292.6 | 0.110 | 1.9 | |
Chocolate rye malt | 506.8 | 0.080 | 1.4 | |
5.740 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale BE-134 | 11.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Anyžinė ožiažolė (Pimpinella anisum) | 2.0 g | Virimui | 5 min. | |
Žvaigždinis anyžius (Illicium verum) | 1.0 g | Virimui | 5 min. | |
Cinamonas (Cinnamomum verum) | 1.0 g | Virimui | 5 min. |
Pastabos
RO, 15/18, 2/2/1/2, 69C singlas,
Avižas pavirti 15 min. ir supilti paskutinioms 10 min. salinimo.
Figas pavirti 5 min., sublenderiuoti ir supilti paskutinėms 10 min. virimo.
Medų pašildyti vandens vonelėje ir supilti pradėjus šaldyti.
Mielės pasirinktos dėl jų aukštos atenuacijos, vaisiškumo, prieskoniškumo, labiau gvazdikėlinio.
Avižas pavirti 15 min. ir supilti paskutinioms 10 min. salinimo.
Figas pavirti 5 min., sublenderiuoti ir supilti paskutinėms 10 min. virimo.
Medų pašildyti vandens vonelėje ir supilti pradėjus šaldyti.
Mielės pasirinktos dėl jų aukštos atenuacijos, vaisiškumo, prieskoniškumo, labiau gvazdikėlinio.